Τί θα απαντήσει ο Κουβέλης στον Βενιζέλο

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Βεβαίως, κατά πληροφορίες του matrix24.gr στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου δε θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά… θα γίνει συζήτηση για την πιο εύσχημη δικαιολογία. Με άλλα λόγια, συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη επιβεβαιώνουν πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραμένει διστακτικός στο ενδεχόμενο να μπει ο ίδιος και το κόμμα του σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ,

ο οποίος εξ αντικειμένου θα παραπέμπει -έστω συνειρμικά, αν όχι πολιτικά- σε συνεργασία των δύο κομμάτων, ακόμη και προεκλογική.
Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να απορρίψει την πρόταση Βενιζέλου, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της πως είναι κατά του διαλόγου «σε επίπεδο κορυφής». «Ο διάλογος πρέπει να γίνει σε επίπεδο κοινωνίας, όχι σε επίπεδο κορυφής», τονίζουν συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη, περιγράφοντας την… δικαιολογία που θα χρησιμοποιήσει σήμερα η ΔΗΜΑΡ. Εξάλλου, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «ο προσυνεδριακός διάλογος, αλλά και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν εσωκομματική διαδικασία και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε σ’ αυτό».

Αντιρρήσεις

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη απόφαση του Φώτη Κουβέλη δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Αρνητικά διακείμενοι εμφανίζονται οι «εκσυγχρονιστές», δηλαδή τα στελέχη που προέρχονται από το «σημιτικό» ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται πως για τον ίδιο λόγο, δηλαδή εξαιτίας της απόφασης Κουβέλη να μη συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στο «Φόρουμ για την Κεντροαριστερά», είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Μπίστης, προβεβλημένο στέλεχος των «εκσυγχρονιστών» της Αγίου Κωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα