Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας

Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης «Μεγάλος αριθμός κρατικών μας οργανισμών λειτουργούν μέσω Κύπρου και αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί για ακατανόητους λόγους.»

«Το από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα είναι προφανές. Πρόκειται για κρατικούς οργανισμούς» υπογράμμισε.

Επίσης ο ρώσος πρωθυπουργός απείλησε με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα ρωσικά αποθέματα , εάν η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο

ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα. Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την Ε.Ε. στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούν ρωσικά κεφάλαια «είναι λόγος για να επανεξετασθεί το ευρώ» δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Αν αυτό είναι δυνατόν στην Κύπρο, γιατί δεν θα ήταν δυνατόν στην Ισπανία, στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες; Αύριο μπορεί και εκεί να κατασχέσουν τις καταθέσεις» τόνισε.

«Ανάμεσα στο 41% και το 42% των αποθεμάτων είναι σε ευρώ και η (ευρωπαϊκή) πρόταση για την Κύπρο είναι όχι μόνο απρόβλεπτη, αλλά και ακατάλληλη(…) Ολα αυτά θα τα πω στον παλιό μου φίλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο» πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στη Μόσχα στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου της Κομισιόν στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα