Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κύπρο

Παρακολουθήστε ΕΔΩ τι μεταδίδει το RIK SAT από την Κύπρο

13:50 Στις 18:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης.Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για έγκριση των αποφάσεων των πολιτικών αρχηγών. Αύριο Παρασκευή, στις 09.00 π.μ. συγκαλείται εκ νέου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως συνεχίζεται η συλλογική προσπάθεια για να βρεθούν

λύσεις και προς πάσα κατεύθυνση.

13:30 Η Κύπρος αποφάσισε να μη λάβει μέρος στο Eurogroup Working Group, το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα…

Στο Επενδυτικό Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο αποφάσισαν οι Κύπριοι πολιτικοί αρχηγοί, θα ενταχθούν τα Ταμεία Προνοίας, ενώ θα ζητηθούν κι εθελοντικές εισφορές κυπρίων πολιτών. Μελετάται η έκδοση ομολόγου από μια εταιρία που θα συνδέεται με το Ταμείο Αλληλεγγύης και με την προοπτική του φυσικού αερίου. Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε εκτενής συζήτηση για τη διάσωση των τραπεζών, με το βλέμμα στραμμένο και στη Μόσχα.

13:00 Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να πουν «όχι» στο «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων και να δημιουργηθεί ένα Επενδυτικό Ταμείο Αλληλεγγύης…

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των συνομιλιών του στη Μόσχα, κάνοντας λόγο για εξελίξεις μέχρι το βράδυ, ωστόσο απόκλεισε το ενδεχόμενο δανεισμού της Κύπρου από τη Ρωσία γιατί αυτό θα έκανε μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν δημιουργηθεί ομάδες εργασίας για την εξεύρεση λύσεων, στις οποίες συμμετέχουν η ρωσική κυβέρνηση, ρωσικές κρατικές αλλά και ιδιωτικές εταιρείες ενώ ενημέρωσε πως οι Ρώσοι αισθάνθηκαν προδομένοι λόγω της απόφασης του Eurogroup για «κούρεμα» του δημόσιου χρέους. Ο κ. Σαρρής, εξάλλου, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Συλλούρη του ΕΥΡΩΚΟ, η πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης θα αφορά ουσιαστικώς τη δημιουργία μιας ειδικού καθεστώτος εταιρείας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθούν πολύ περισσότερα από 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ. «Με τη δημιουργία αυτής της εταιρείας, με τον πατριωτισμό των Κυπρίων, αλλά και με ξένους θα βρούμε ιδίους πόρους κι εκεί θα κριθεί αν η Ευρωζώνη ήρθε εδώ για να βρει λύση ή για να καταστρέψει την οικονομία.

12:30 Έληξε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στις 16:00 η Ολομέλεια της Βουλής… Ο πρόεδρος της Βουλής και της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου ενημέρωσε πως ελήφθησαν αποφάσεις που αντιμετωπίζουν την κατάσταση, ενώ έκανε έκκληση για κλίμα ηρεμίας και αποφασιστικότητας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δε συζητήθηκε «κούρεμα» καταθέσεων και η απόφαση που ελήφθη είναι στο πλαίσιο των κανονισμών της Ε.Ε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, υπογράμμισε πως η Κύπρος θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο παραδέχθηκε πως τα επόμενα ένα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα. Παραλλήλως, τόνισε πως η Λευκωσία δεν αρνείται τη βοήθεια από οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν και επισήμανε πως είναι αναγκαία η παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Είμαστε σε καλύτερη θέση. Θα βρούμε τη λύση. Είναι στα δικά μας χέρια να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης».

11:30 Η Ρωσία ζητά συμμετοχή της στο «Οικόπεδο 12» κι ως στρατηγικός επενδυτής σε ημικρατικούς οργανισμούς. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής δήλωσε πως η χώρα του επιδιώκει την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί το 2011, και τη μείωση του επιτοκίου του από το 4,5% στο 2,5%…

Έως τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου δίνει περιθώριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Κύπρο ώστε να αποδεχθεί ή να εξεύρει βιώσιμη λύση για τον τραπεζικό της τομέα. Με ανακοίνωση του Διοικητικού της Συμβουλίου τονίζεται πως μετά από την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, πιθανή επανέναρξη του μηχανισμού θα είναι δυνατή ουσιαστικώς μόνο ύστερα από την επιβολή μνημονίου.

Εταιρεία νομικών συμβούλων με έδρα τη Μάλτα που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής επενδυτικών συμβουλών αποστέλλει επιστολές σε Κύπριους πολίτες, ενημερώνοντάς τους πως μπορεί να τους βοηθήσει σε σχέση με επενδυτικές ευκαιρίες…

10:25- Την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο εξέφρασε από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ωστόσο όπως ανέφερε, ο ίδιος ευελπιστεί ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση. «Με ανησυχούν πολύ οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, κυρίως λόγω των συνεπειών για τους πολίτες της Κύπρου», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «στο παρελθόν έχουμε λύσει μεγαλύτερα προβλήματα. Ελπίζω πως και αυτή τη φορά μπορεί να βρεθεί λύση».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εξέφρασε τη στήριξή του προς το plan b, για την εξεύρεση λύσης στην Κύπρο. «Εδώ που είμαστε πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να σωθεί η Κύπρος» τόνισε ο Κύπρου Χρυσόστομος, δήλωσε χαρακτηριστικά

Την ίδια ώρα η Ρωσία εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση. «Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μετβέντεφ και συμπλήρωσε ότι «δεν αρνούμαστε να συζητήσουμε» την χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Κύπρο.

9:30- Ξεκίνησε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

9:15- Φτάνουν στο προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά και το γενναίο στην απόφαση του Eurogroup για την επιβολή φόρου στις καταθέσεις. Στις 9:30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει το plan b για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Τα μάτια όλων βρίσκονται στραμμένα στην Κύπρο. Η λύση για τη διάσωση της χώρας πρέπει να ληφθεί το αργότερο μέχρι σήμερα Πέμπτη, όπως δήλωσε χθες σε δραματικούς τόνους ο κ. Αναστασιάδης.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός διαρθρωτικού επενδυτικού ταμείου με την ενίσχυση διαφόρων ταμείων Πρόνοιας, ακινήτων κτλ. Παράλληλα στο τραπέζι τίθεται και ένα κούρεμα στις καταθέσεις από το οποίο όμως θα εξαιρούνται οι μικροκαταθέτες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Τ. Μητσόπουλος, το σχέδιο παρουσιάστηκε και στην τρόικα η οποία τηρεί στάση αναμονής προκειμένου να δει πρώτα την στάση των κομμάτων.
Σύμφωνα επίσης με τον κύπριο υπουργό, ο κ. Αναστασιάδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος, όπως είπε, εκ πρώτης όψεως δεν απέρριψε την ιδέα. Το νέο σχέδιο είναι πολύ πιθανόν να τεθεί αργότερα το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση.

Στο μεταξύ οι τράπεζες στην Κύπρο θα παραμείνουν κλειστές σήμερα και αύριο, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Μετά την απόρριψη της ψήφισης του νομοσχεδίου για την επιβολή τέλους επί των καταθέσεων από την Βουλή των Αντιπροσώπων, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 21ης και 22ας Μαρτίου 2013 ως τραπεζικής αργίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος με σκοπό τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συνεχίζονται οι επαφές στη Μόσχα

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές του κυπρίου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία η Ρωσία θα συνδράμει για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Χθες ο κ. Σαρρής είχε επαφές με το ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ στη Μόσχα βρίσκεται και ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποια λύση.

Την ίδια ώρα στη Μόσχα βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας. Μπορεί το θέμα της Κύπρου να μη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, ωστόσο όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, σε περίπτωση που η ρωσική πλευρά εγείρει το ζήτημα, θα εξεταστεί από τον κ. Μπαρόζο με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της χθεσινής ημέρας

19:30 Η Ρωσία ζητά το 20% του φυσικού αερίου της Κύπρου προκειμένου να της παραχωρήσει νέο δάνειο, σύμφωνα με το Euronews, το οποίο επικαλείται έκθεση της Royal Bank of Scotland…

«Υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Τα τραπεζικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας θα παραμείνουν κλειστά όσο θα παραμένουν κλειστά και στην Κύπρο…

«Απόψε δεν θα κοιμηθούμε. Είμαστε καταδικασμένοι να βρούμε λύση», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος ΔΗΣΥ υποστήριξε πως κατανοεί τους συναδέλφους του βουλευτές για τη χτεσινή τους απόφαση, αλλά το διακύβευμα για τον ίδιο είναι εάν θα αφήσουν τον τόπο να καταρρεύσει.

19:00 Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για άλλες δύο ημέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας… Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες… «Απερίσκεπτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε μήνυμά του στο «twitter» την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δημιούργησε μεγάλα προβλήματα για την Ευρωζώνη.

18:00 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Την Παρασκευή ανοίγουν πιθανότατα οι τράπεζες, αλλά με περιοριστικούς όρους για τη διακίνηση μεγάλων ποσών.

17:15 Εκθέτει την κυπριακή κυβέρνηση η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία είχε καταστήσει σαφές στο Eurogroup ότι μια εναλλακτική λύση που να συμφωνεί με τις χρηματοδοτικές παραμέτρους θα ήταν αποδεκτή, κατά προτίμηση χωρίς εισφορά επί των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά οι κυπριακές αρχές δεν αποδέχθηκαν το εναλλακτικό αυτό σενάριο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής:
«Από το φθινόπωρο του 2011, οι κυπριακές αρχές συζητούν με την Επιτροπή τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην Κύπρο στο πλαίσιο ενός προγράμματος. Τον Ιούλιο του 2012, η Κύπρος ζήτησε και επίσημα βοήθεια στο πλαίσιο προγράμματος. Η ανάγκη για βοήθεια προκύπτει ουσιαστικά εξαιτίας προβλημάτων στον κυπριακό τραπεζικό τομέα ο οποίος ήταν υπερβολικά μεγάλος για το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων με την προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση για την εφαρμογή ενός προγράμματος.

Τέλος, το περασμένο Σάββατο, κατά τη σύνοδο του Eurogroup, υπήρξε ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών, περιλαμβανομένης της Κύπρου, σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος σύμφωνου με τους όρους που καθόρισαν τα κράτη μέλη, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, όσον αφορά τον δανεισμό 10 δισ. ευρώ στην Κύπρο. Οι όροι του δανείου περιελάμβαναν την επίτευξη αποδεκτού επιπέδου βιωσιμότητας του χρέους και αντίστοιχες χρηματοδοτικές παραμέτρους.

Μολονότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν αντιστοιχούσε, σε όλα τα στοιχεία του, στις προτάσεις και τις προτιμήσεις της Επιτροπής, η Επιτροπή θεώρησε καθήκον της να το υποστηρίξει δεδομένου ότι οι προταθείσες εναλλακτικές λύσεις ήσαν αφενός πιο ριψοκίνδυνες και, αφετέρου, λιγότερο ευνοϊκές για την κυπριακή οικονομία.

Το πρόγραμμα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την κυπριακή Βουλή.

Τώρα εναπόκειται στις κυπριακές αρχές να υποβάλουν εναλλακτικό σενάριο που να συμφωνεί με τα κριτήρια της βιωσιμότητας του χρέους και τις σχετικές χρηματοδοτικές παραμέτρους.

Η Επιτροπή κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την Κύπρο και να συμβάλει σε μια εποικοδομητική και διαχειρίσιμη λύση. Όμως, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα κράτη μέλη και καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συνεργασία τους, περιλαμβανομένης της ίδιας της Κύπρου. Η Επιτροπή εξακολουθεί να είναι έτοιμη να διευκολύνει την εξεύρεση λύσεων και συνεχίζει τις επαφές με την Κύπρο, τα άλλα κράτη μέλη στο Eurogroup, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Όσον αφορά την εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων ΚΑΤΩ των 100.000 €: η Επιτροπή κατέστησε σαφές στο Eurogroup ΠΡΙΝ από την ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή, ότι μια εναλλακτική λύση που να συμφωνεί με τις χρηματοδοτικές παραμέτρους θα ήταν αποδεκτή, κατά προτίμηση χωρίς εισφορά επί των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ. Οι κυπριακές αρχές δεν αποδέχθηκαν το εναλλακτικό αυτό σενάριο».

17:00 Η αναδιάρθρωση του δανείου της Ρωσίας προς την Κύπρο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε συναφθεί το 2011, η παραχώρηση μεριδίων κυπριακών τραπεζών σε Ρώσους, καθώς και τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χώρων Μιχάλη Σαρρή κι Αντόν Σιλουάνοφ, ο οποίος είναι κι αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης. «Είχαμε μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση, πολύ ανοιχτές, έντιμες συνομιλίες. Κατανοούμε πόσο βαριά είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ώστε να εξευρεθεί λύση, η οποία θα μας επιτρέψει να έχουμε την υποστήριξη της Ρωσίας, θα μείνουμε εδώ έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία», ανάφερε ο κ. Σαρρής.

16:15 Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο φτάνει σήμερα στη Μόσχα, συνοδευόμενος από 16μελή αντιπροσωπεία, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η αντίσταση του κυπριακού λαού και το περήφανο «ΟΧΙ» του κυπριακού Κοινοβουλίου δείχνουν τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.
«Είναι μια εξέλιξη που αφήνει πολλαπλά έκθετη τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία δια μέσου του κ. Στουρνάρα και με εντολή του κ. Σαμαρά, στήριξε την καταστροφική αυτή απόφαση γερμανικής εμπνεύσεως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι προσδεδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού, που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς».

15:30 Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος ανέβαλε την αυριανή του αναχώρηση από τη Μόσχα, με τον ομόλογό του κι αντιπρόεδρο της Ρωσίας, Ιγκόρ Σουβάλοφ.

15:00 Ματαιώνεται η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ προγραμματίστηκε σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου για το απόγευμα. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με την αντιπροσωπεία των κυπριακών κομμάτων. Οι προτάσεις της τρόικας: «είτε ελεγχόμενη χρεοκοπία και μεταφορά ασφαλισμένων καταθέσεων σε δύο τράπεζες είτε να βρει η Κύπρος εξ ιδίων πόρων τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Γόνιμη κι εποικοδομητική» χαρακτήρισε την τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Αναστασιάδη με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ το γραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε τη βοήθεια του Γάλλου προέδρου ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του ποσού των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

14:30 Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Στυλιανίδης την πώληση της Λαϊκής Τράπεζας στους Ρώσους. Πιθανότατα θα συζητηθούν δύο νομοσχέδια στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα. Το ένα αφορά τη δημιουργία «κακής» τράπεζας και το άλλο περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα περιορισμού της διαφυγής των καταθέσεων μόλις ανοίξουν οι τράπεζες.

14:00 Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής συνανάται ξανά με το Ρώσο ομόλογό του Αντον Σιλουάνοφ. Συζητείται η επιμήκυνση του υφιστάμενου δανείου , αλλά και η πώληση-μερική ή ολική- των κυπριακών τραπεζών.

13:20 Η τρόικα βρίσκεται στην κυπριακή Βουλή, όπου συναντάται με αντιπροσωπείες των κομμάτων στα οποία κομίζει νέα πρόταση των δανειστών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18.30.

Aντεπίθεση Χριστόφια

Εξελίξεις στην Κύπρο και πιθανή πώληση της Λαϊκής

Με την ουρά στα σκέλια η Μέρκελ, αναμένει τις νέες προτάσεις της Λευκωσίας

Ο Αναστασιάδης συνεχίζει την επικίνδυνη πορεία σχολιάζουν κύκλοι του ΑΚΕΛ

Πέντε δις ευρώ ζητά η Κύπρος από τη Ρωσία, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, στο παιχνίδι και η Gazprom

Xρυσόστομος: Η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του τόπου

Αντιδράσεις μετά το κυπριακό «όχι»

Στη Μόσχα υψηλόβαθμα στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Κύπρος

Διαβάστε ακόμη:
Το σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη «Όταν έκλαψε η Μέρκελ»

Keywords
κυπρος, κουρεμα καταθεσεων, νίκος αναστασιάδης, γιάννης στουρνάρας, εν λόγω, έως ότου, λαικη τραπεζα, βαξεβανης, βουλη, working, group, τραπεζες, κουρεμα, ρωσία, χρεος, ευρωκο, λύση, εδεκ, χρεοκοπια, συμμετοχή, επιμηκυνση, μνημονιο, εταιρεία, νέα, συγκοινωνιες, τροικα, royal, ελλαδα, στουρναρας, twitter, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ψηφοφορία, αναδιαρθρωση, συριζα, σαμαρας, μερκελ, δις, μμε, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, τελος ακινητης περιουσιας, εκτακτη εισφορα, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, εκλογες 2012, εφη σαρρη, θεμα εκθεσης 2012, τραπεζα κυπρου, θεμος αναστασιαδης, γιάννης στουρνάρας, ξανα, βουλευτες, οψεως, ρωσία, το θεμα, αβερωφ, αυριανη, εδρα, ημερησια, θεμα, κυπρου, μαλτα, μμε, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, ωρα, αισιοδοξια, βλεμμα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, δανειο, δευτερα, δυνατοτητα, δημοσιο, δις, εγινε, εδεκ, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, εν λόγω, εξελιξη, επικοινωνια, επενδυτης, εταιρια, εφαπαξ, εφημεριδα, έως ότου, ζητα, ιδεα, ιδια, ιδιο, ιγκορ, κυβερνηση, κλιμα, λευκωσια, λύση, λογο, ματια, μειωση, μοσχα, ουσιαστικα, πεμπτη, πουτιν, προβληματα, σαρρης, σαββατο, σεναριο, συζητηση, συμμετοχή, σχεδιο, τριτη, ευρωκο, φτανει, φθινοπωρο, φορμουλα, φορα, χερι, χρηστος, ψηφοφορία, group, εφαρμογη, ενωση, royal, ετοιμη, χωρα, μια φορα, ομαδες, οργανα, ουρα, παιχνιδι, πωληση, ρωσοι, τραπεζα, working, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα