ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ CONCORDIA

09:15 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Costa Crociere, ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Concordia το οποίο προσάραξε στις 13/1 κοντά σε ένα ιταλικό νησί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, κατέβαλε 9.000 ευρώ ως αποζημίωση σε 235 από τους 456 Γάλλους επιβάτες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέβαλε ένα συνολικό ποσό 2,115 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση του γαλλικού ραδιοσταθμού France Inter. Η

συγκεκριμένη συμφωνία ρυθμίζει σχεδόν όλες τις διαφορές μεταξύ της εταιρείας και των Γάλλων επιβατών. Έξι Γάλλοι χάθηκαν στο ναυάγιο και 456 διασώθηκαν. «Στόχος μας είναι αυτό το δράμα, να έχει ουσιαστικά κλείσει τα Χριστούγεννα», εξήγησε ο δικηγόρος Μπερνάρ Κουρτουά στο Γαλλικό Πρακτορείο, ικανοποιημένος για το ότι η εταιρεία έχει εισέλθει «στη λογική μιας λύσης κατευνασμού».

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Κουρτουά περίπου 180 οικογένειες έχουν ήδη αποδεχθεί την αποζημίωση των 11.000 ευρώ που πρότεινε η ιταλική εταιρεία, σε αντάλλαγμα για την εγκατάλειψη της οποιαδήποτε αστικής ή ποινικής δίωξης, 20 συμμετέχουν σε μια κοινή δράση στις ΗΠΑ, και άλλοι 20 συνεχίζουν μόνοι τους τις νομικές διαδικασίες.

Οι υπόλοιποι 235, οι οποίοι έχουν συνάψει συμφωνία με την Costa Crociere στις 17 Απριλίου διαπραγματεύθηκαν μια παροχή 8.000 ευρώ ο καθένας, συν 1.000 ευρώ για τη κάλυψη των εξόδων της υπεράσπισης ή της εμπειρογνωμοσύνης τους. Η εταιρεία κατέβαλε συγκεκριμένο ποσό στις 4 Μαΐου.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, οι επιβάτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια. «Δεν υπάρχει καμία παραίτηση από τίποτα, μπορούν να προσφύγουν κατά της εταιρείας στα δικαστήρια αν το επιλέξουν», είπε ο δικηγόρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα