ΙΔΟΥ Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ

09:15 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κυβέρνηση -επί του παρόντος- μπορεί να μην έχουμε, ο «σκληρός πυρήνας» όμως των ελεγκτών που έχουν ορίσει οι πιστωτές μας δείχνει έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τα ηνία:  Ένας Ολλανδός, ένας Δανός, τρεις Γερμανοί και το πολυπληθές επιτελείο των συνεργατών τους σχηματίζουν άνετα …«Κυβέρνηση» και χωρίς να έχουν πάρει την σχετική εντολή!

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ένας εκ των τριών Γερμανών «τοποτηρητών» είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ: Είναι ο επικεφαλής της 25μελούς Ομάδας Δράσης (Τask Force) για την Ελλάδα

και βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Ιούλιο του 2011, με προσωπική εντολή του ίδιου το προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, αφού θεωρείται επιτυχημένος σε όποιο πόστο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν είχε αναλάβει.

Ο ίδιος διατυμπανίζει σε κάθε τόνο, ότι ήρθε στην Αθήνα για να παράσχει συμβουλές στην ελληνική Κυβέρνηση στο «μέτωπο» των διαρθρωτικών αλλαγών (δημόσια διοίκηση, φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων) αλλά και στο πεδίο της ενίσχυσης της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων.

Πληροφορίες όμως ανέφεραν ότι ο κ. Ράιχενμπαχ αργά ή γρήγορα θα αναλάβει τον ρόλο του ελεγκτή της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, με ενίσχυση τόσο των αρμοδιοτήτων του, όσο και των στελεχών που απαρτίζουν την ομάδα του.

Ο άλλος Γερμανός της «παρέας» είναι ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, γνωστός από την επιστολή που είχε στείλει προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Υγείας, με την οποία απαιτούσε την άμεση αλλαγή νόμου που μόλις είχε ψηφιστεί από την Βουλή!! Κάποιοι εκτίμησαν πως αυτή η κίνηση υποδήλωνε το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

Από την Γερμανία είναι και ο Κλάουζ Μαζούχ  που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Εξελίξεων της ΕΚΤ, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τομέας των προβλέψεων είναι στις άμεσες αρμοδιότητές του, αλλά στις μελέτες του έχει ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

«Σκληρός» στις απόψεις του για την Ελλάδα θεωρείται και ο Ολλανδός Μπομπ Τραα, μόνιμος «τοποτηρητής» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, ο οποίος έχει υπό την επίβλεψή του μια ολόκληρη ομάδα τεχνοκρατών. Ανήκει στη σκληρή ομάδα των Βορειοευρωπαίων οικονομολόγων που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων.

Δανός είναι ο mr blue eyes Πολ Τόμσεν: Επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, αν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα  ακούγεται ότι εγκαταλείπει την Ελλάδα, εντούτοις ήταν ο πρώτος που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα και δεν έχει λείψει από καμία διαπραγμάτευση.  Είναι αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με μεγάλη εμπειρία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Θεωρείται το βαρύ πυροβολικό του ΔΝΤ για τις «προβληματικές» ευρωπαϊκές χώρες και ήταν αυτός που πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Την «ομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα