ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΑΝ

09:15 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στη σκιά των μετεκλογικών διεργασιών απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι συνελήφθησαν για υπόθεση χρηματισμού.

Και οι δύο φορώντας  χειροπέδες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και για δωροδοκία σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σήμερα κρίνεται αν η επόμενη στάση τους μετά τα δικαστήρια θα είναι ή όχι οι φυλακές του Κορυδαλλού.

Όπως είναι γνωστό ,ο 58χρονος υπάλληλος συνελήφθη

πρώτος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου . Η 56χρονη προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία συνελήφθη αργότερα  στον σταθμό του Μετρό του Μεγάρου Μουσικής, μέσω του συνηγόρου της αρνείται  οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή.

Βασική της θέση είναι ότι εκείνη είχε δανείσει χρήματα στον συνάδελφό της για να τον βοηθήσει. Όταν  ο συνάδελφός της  λοιπόν, της έδωσε τα λεφτά   πίστεψε ότι της επέστρεφε τα  δανεικά  αγνοώντας παντελώς ότι τα χαρτονομίσματα που παρέλαβε ήταν προσημειωμένα, όπως επίσης και την παράνομη προέλευσή τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση που διατηρεί στο Ηράκλειο Κρήτης ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ ο 58χρονος απαιτούσε με διάφορες δικαιολογίες το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει τον φάκελο της επιδότησης.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής κλείστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων με τον 58χρονο στην οδό Μητροπόλεως, τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο 58χρονος παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει, ο 58χρονος μετέβη στον σταθμό του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής για να παραδώσει μερίδιο των χρημάτων που είχε προσυμφωνήσει με την 56χρονη, η οποία επίσης συνελήφθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα