Ανασχηματισμός; Αργότερα!

Σε δεύτερο χρόνο τοποθετείται πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, παρά τη φημολογία που φούντωσε τις τελευταίες ημέρες περί άμεσων αλλαγών. Στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι κατέληξαν χθες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης καθώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα η εκταμίευσης των δόσεων ενώ πλήθος αποφάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν απαιτούν τη μικρότερη δυνατή

αναταραχή του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγές, μάλιστα, της ΔΗΜΑΡ διέψευδαν ότι συζητήθηκε έστω το ζήτημα κατά τη συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Πρωθυπουργό. Η καθυστέρηση εξυπηρετεί και τις εσωτερικές ισορροπίες των τριών κομμάτων καθώς τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ (κυρίως σε αυτό) αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις ενόψει υπουργοποίησης στελεχών.

Μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει πλέον και το ενδεχόμενο να αναλάβει ο κ. Βενιζέλος θέση αντιπροέδρου, κυρίως εξαιτίας της άρνησης του κ. Κουβέλη να δεχθεί αντίστοιχη θέση.

Ωστόσο, κατά τη χθεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών ο τρόπος λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος συζητήθηκε επί μακρόν και αποφασίστηκε η δημιουργία μία Επιτροπής Συντονισμού στην οποία θα συμμετέχουν τρία στελέχη από κάθε ένα εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Αυτή η «3 Χ 3» επιτροπή (ανάλογα με το πεδίο πολιτικής) θα έχει ως στόχο να περιορισθούν οι εστίες τριβών και τα φαινόμενα αιφνιδιασμού.

Μέχρι σήμερα αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης, οι κ. Στ. Αγγελούδης και, για τα οικονομικά, Φιλ. Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ. Αίτημα και των δύο κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά ήταν πριν από οποιαδήποτε μείζονα κυβερνητική πρωτοβουλία να υπάρχει ενημέρωση αλλά και διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων. Η επίσημη ανακοίνωση για τη συγκρότηση της Επιτροπής αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα