ΑΛΑΛΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το μέγεθος της κρίσης μεταξύ της ΝΔ με τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αναδεικνύεται μέσα από την ανταλλαγή κατηγοριών με αφορμή την αποκάλυψη του ΠΑΣΟΚ ότι η τρόικα ζητάει απόλυτο δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας. 

Στην πραγματικότητα απαντούσε αρνητικά στο αίτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης και δεσμευμένου λογαριασμού στο εξωτερικό του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Εκφράζοντας από την Ιπποκράτους της δυσφορία τους για την αμφισβήτηση

όσων ειπώθηκαν σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα σημείωμα σχετικό που εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Επειδή κάποιοι αμφισβητούν ότι το γερμανικό υπουργείο οικονομικών έθεσε ζήτημα δημοσιονομικής διακυβέρνησης, δεσμευμένου λογαριασμού κλπ και ότι αυτό το έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συζητήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών, στέλνουμε συνημμένο σημείωμα των Γερμανών που στάλθηκε στην ελληνική κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Σημασία δεν έχει τι σου στέλνουν αλλά τι απαντάς» τόνιζαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου μετά την απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκαν ότι το έγγραφο αυτό υπήρχε αλλά όπως τόνιζαν αφορούσε στην αρχική φάση της διαπραγμάτευσης και δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο συζήτησης.

Στο σημείωμα των Γερμανών τονίζεται η ανάγκη, πριν την εκταμίευση της δόσης, να δημιουργηθεί ένας ειδικός λογαριασμός που θα τον διαχειρίζονται οι πιστωτές και ενδεχομένως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ο λογαριασμός που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ενισχύεται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πόροι του προγράμματος χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους και μόνο, που θα εξασφαλιστεί με τη δημιουργία μίας διεθνούς διαχείρισης. Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο το χρέος εξυπηρετείται κατευθείαν από αυτό τον λογαριασμό. Η εκταμίευση του EFSSF και του ΔΝΤ μετά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων κατευθείαν στολογαριασμό και η ελληνική συνεισφορά για την εξυπηρέτηση του χρέους που καθορίζεται στο Μνημόνιο θα πρέπει επίσης να καταβληθούν μέσω του λογαριασμού» αναφέρει μεταξύ άλλων το επίμαχο σημείωμα.

Διαβάστε αναλυτικά το σημείωμα, στα αγγλικά, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα