ΜΑΖΑΟΥΕΡ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ

“Οι πολιτικοί φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση,  αλλά έχουν και τη δυνατότητα λύσης στα χέρια τους”, τόνισε Μαρκ Μαζάουερ, σε διάλεξη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κατά την απονομή του βραβείου Διδώ Σωτηρίου.

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν κατανοούν το πρόβλημα της χώρας και θα πρέπει να αναλάβουν ένα μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που διέρχεται…. Πρόκειται για αποφυγή ανάληψης ευθυνών. Παραμένει η πολιτική ελίτ ανέγγιχτη και έτσι

δεν μπορεί να καθοδηγήσει την κατάσταση», ανέφερε ο διαπρεπής ιστορικός που ήταν προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Συγγραφέων, η οποία του απένειμε το βραβείο Διδώ Σωτηρίου, ο κ. Μαζάουερ.

Ο κ. Μαζάουερ χαρακτήρισε προσβλητικό το «μαζί τα φάγαμε» γιατί, όπως τόνισε, «δεν τα έφαγαν όλοι το ίδιο», και κάλεσε την πολιτική τάξη να δείξει ηρωισμό απέναντι στην πρόκληση της κρίσης και να προβληματισθεί περισσότερο από την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Απέρριψε επίσης τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πρότεινε να συνεχιστεί η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, αλλά με διακοπή της λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα