ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ

Παρά τη δημόσια αναφορά του κ.Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται τα πάντα έχουν κριθεί. Τι προβλέπει η συμφωνία του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και της τρόικας για τα εργασιακά κατέληξε σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία για αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τους δώδεκα μηνιαίους μισθούς το ποσό αποζημίωσης θα υπολογίζεται στο σύνολο των αποδοχών του εργαζομένου για

τα πρώτα 16 χρόνια προϋπηρεσίας ενώ για τους υπόλοιπους τυχόν μήνες αποζημίωσης ορίζεται πλαφόν 1.850 ευρώ έναντι των 586 ευρώ που απαιτούσε αρχικώς η τρόικα.

Διατηρούνται οι τριετίες ενώ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας απαιτείται επιχειρησιακή τουλάχιστον συμφωνία και αποκλείονται οι ατομικές συμβάσεις

Πηγές του οικονομικού επιτελείου μετά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά διαμήνυαν ότι η διαπραγμάτευση έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί επιβεβαιώνοντας έτσι και τη βούληση του πρωθυπουργού να προχωρήσει ανεξάρτητα από τους κραδασμούς της τριτοκομματικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές απέρριπταν με ένταση και τα σενάρια για ειδικό λογαριασμό στον οποίο θα κατατίθεντο τα ποσά της δόσης και ο οποίος θα ελέγχεται από την ΕΚΤ. Σημείωναν χαρακτηριστικά ότι το σχετικό σενάριο, που πηγάζει από τον Σόιμπλε δεν αποτελεί θέση της γερμανικής καγκελαρίας ενώ απορρίπτεται και από το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα