ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε λίγο μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στα δέκα περίπου λεπτά που έμειναν οι δύο άντρες μαζί, συζήτησαν κατά πληροφορίες την «πολιτική διαχείριση» της κατάστασης στο εξής, τόσο σε σχέση με τα μέτρα, όσο όμως και σε σχέση με τον …Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ,

πράγμα που φάνηκε και από τις δηλώσεις σε πανελλήνια μετάδοση λίγο αργότερα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη πολιτικής διαπραγμάτευσης, με πηγές μάλιστα της Ιπποκράτους να αφήνουν αργότερα να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί τις επόμενες ώρες, ώστε αύριο, σε μία νέα πιθανώς σύσκεψη αρχηγών, να έχει να παρουσιάσει στους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων, μία συνολική λύση (σ.σ. την οποία ζητά επιμόνως το ΠΑΣΟΚ) όπως θα την έχει συμφωνήσει με τους εταίρους μας.

Νωρίτερα πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έβαζε τις “κόκκινες γραμμές” του κόμματός της. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να μην αποδέχεται τις αλλαγές στα εργασιακά, θεωρώντας τις περιττές και δεν θέλει άλλη καθυστέρηση. Ζητά σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και η μη λήψη άλλων μέτρων μετά από αυτά.

Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο από όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και η κ.Γεννηματά, πέραν των εργασιακών θεμάτων, ήταν η ανάγκη να διαμηνυθεί στους εταιρους μας ότι “η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο”. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα ξεκαθάρισμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί -κάτι για το οποίο φέρεται να πήρε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ο κ.Βενιζέλος- τυχόν ύπαρξη ειδικού λογαριασμού στο εξωτερικό με τις Βρυξέλλες να διαχειρίζονται την πληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας. Επιμένουν λοιπόν ότι ο ειδικός λογαριασμός που ήδη υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα πρέπει να μείνει σε αυτήν και να εξακολουθήσει να διαχειρίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα