Smartphone ειδικά για παιδιά

Από αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγουν και οι «λιλιπούτειοι» φίλοι μας, που ουσιαστικά ταυτίζονται με ότι έχει να κάνει με τεχνολογία.

Αυτή την επιθυμία λοιπόν έρχεται να ικανοποιήσει το νέο Smartphone για μικρά παιδιά. Η εταιρία KD Interactive δημιούργησε το Kurio Phone ,μια συσκευή βασισμένη σε Android που ενσωματώνει αρκετές υπηρεσίες γονικού ελέγχου και ειδικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι γονείς να άρουν τυχόν ενδοιασμούς τους. Οι γονείς έχουν ανά πάσα ώρα και

στιγμή την δυνατότητα να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά χειρίζονται το κινητό τους τηλέφωνο.

«Αναπτύξαμε το Kurio Phone για να λειτουργεί και να μοιάζει με οποιοδήποτε smartphone ενηλίκων, αλλά με ασφαλή χαρακτηριστικά και όρια χρήσης για να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Tracey Devine, υψηλόβαθμο στέλεχος της KD.

Σύμφωνα με μελέτες είναι καλό τα παιδιά να μένουν όσο το δυνατό πιο μακριά από τα κινητά, καθώς αυτά λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης των νευρικών κυττάρων ενώ διαθέτουν ακτινοβολία που μπορεί να οδηγήσει σε ελλιπή ή προβληματική ανάπτυξη του εγκεφάλου. Με το νέο smartphone λοιπόν, οι γονείς είναι πλέον σε θέση ορίσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν το τηλέφωνο. Παράλληλα, θα μπορούν να θέσουν μια εγκεκριμένη λίστα από επαφές, καθώς και να μπλοκάρουν όποιους αριθμούς επιθυμούν, ή και όλους όσους δεν βρίσκονται στη λίστα. Ανάλογες δυνατότητες δίνονται και για εφαρμογές, καθώς και διαδικτυακές σελίδες.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ichaper Mobile Chaperone, το Kurio Phone η συσκευή δεν κρατάει τίποτα κρυφό, καθώς οι γονείς μπορούν να δουν σε ποιους το παιδί στέλνει μηνύματα και ποιους καλεί.

Ταυτόχρονα, μια ειδική εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό του κινητού μέσω διαδικτύου, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν που βρίσκεται ο κάτοχος. Εάν το παιδί φύγει από την εκ των προτέρων ορισμένη ως «ασφαλή περιοχή», ο γονιός θα ειδοποιηθεί αυτόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα