Νέα εθνική κλαδική σύμβαση εργασίας υπέγραψε η Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Νέα εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ που εκπροσωπεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ύστερα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, που κατέληξαν στη διατύπωση πρότασης συμφωνίας από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και όσων καταργούνται από το μνημόνιο

– Π.Υ.Σ. 2/2012) και χωρίς αλλαγές στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης. Η διάρκεια ισχύος της είναι από 1/7/2012 έως 31/12/2013.

Ως εξέλιξη κομβικής σημασίας χαρακτήρισε η ΠΟΞ την επίτευξη συμφωνίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου την φετινή και την επόμενη περίοδο, αλλά και του τουρισμού εν γένει, επισημαίνοντας ότι «θωρακίζει το εργασιακό περιβάλλον στην ελληνική Ξενοδοχία, αποτρέποντας κακές πρακτικές που αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου και υπονομεύουν την ποιότητα και την αξία του ξενοδοχειακού προϊόντος».

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Αδιέξοδο για την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλωνΑδικαιολόγητη η επιχειρησιακή σύμβαση της Νεογάλ κατά την Επιθεώρηση Εργασίας39 θέσεις εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ)

Νέα εθνική κλαδική σύμβαση εργασίας υπέγραψε η Ομοσπονδία Ξενοδόχων | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα