Φθηνές αγορές

Με προτάσεις για φθηνές και ανταλλακτικές αγορές αλλά και με παρουσίαση των τραπεζών χρόνου, μίας τάσης που εξαπλώνεται και στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε σήμερα η έρευνα του Αθήνα 9.84 για τις φθηνές αγορές.

Την έρευνα, που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη «Αθήνα σήμερα», επιμελήθηκε η Μαρία Παύλου σε συνεργασία με τη Λουκία Σανιδά.

Bohbo επί της Ιπποκράτους 39 στο Κολωνάκι.

Εκεί μπορείτε να βρείτε μεγάλες ευκαιρίες από ρούχα παπούτσια τσάντες όλα από δεύτερο χέρι αλλά από μεγάλους οίκους μόδας. Όλα είναι επώνυμα είδη όπως εξήγησε στον Αθήνα 984 η μία εκ των ιδρυτριών του bohbo, η Νότα Καλλιμάν και τα πηγαίνουν κυρίες που δεν τα θέλουν πια.

Πολύ κοντά στη φιλοσοφία του Bohbo ακόμη θα βρείτε : Αμερικάνικη Αγορά στο Χαλάνδρι, Σοφοκλή Βενιζέλου 6, Αμερικάνικη Αγορά επί της Αθηνάς 30 στον όροφο, Yesterday's bread στα Εξάρχεια επί της Καλλιδρομίου 87-89, το Troc που παρουσιάσαμε χθες επί της Σούτσου 39 στους Αμπελόκηπους και το studio shop του κ.Μουρελάτου στο Παγκράτι επί της Φρύνης 35.

Ακόμη, υπάρχουν τα μεγάλα εκπτωτικά πολυκαταστήματα : factory outlet (πληροφορίες για τις διευθύνσεις στο http://www.factory.gr/), McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα, Emboli Outlet στη Νέα Ιωνία, Euro Outlet Center στο Ίλιον.

Τα περισσότερα επώνυμα μεγάλα καταστήματα έχουν και στοκάδικα είτε σε ξεχωριστούς χώρους είτε μέσα στα καταστήματα. Ενδεικτικά : Anna Riska μαζί με τα παπούτσια Πετρίδης στον Ταύρο, 25ης Μαρτίου 28, Stock shop με διάφορες φίρμες στους Αμπελόκηπους Μεσογείων 10, Puma Λεωφόρος Μεσογείων 350 στην Αγία Παρασκευή, Μούγερ στο Περιστέρι Λεωφόρος Αθηνών 162, raxevsky στη Νέα Ιωνία 28ης Οκτωβρίου 34, Χυτήρογλου (είδη σπιτιού) Καπνικαρέας 3 στο Μοναστηράκι.

Το πάρε - δώσε της αλληλεγγύης έχει πολλές μορφές ... και πολλά μαθήματα σε αυτόν τον τομέα μπορούμε να πάρουμε από την Αργεντινή.
Αλλά το κυρίαρχο σχήμα αντιπραγματισμού αυτή τη στιγμή συνιστούν οι τράπεζες χρόνου.
Ξεκίνησαν από την Αμερική το 1980, γνώρισαν ιδιαίτερη άνθιση στην Αγγλία, εξαπλώθηκαν και ήρθαν και στην Ελλάδα.
Λειτουργούν ήδη σε 30 χώρες. Η Ελλάδα εντάχθηκε το 2005.

Νόμισμα είναι ο χρόνος και η εργασία.
Μία κεντρική μονάδα χρεώνει και πιστώνει το λογαρισμό κάθε μέλους, όπως κάνει μία συμβατική τράπεζα με τις καταθέσεις και τις αναλήψεις.

Το 2005 ξεκίνησε το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης στην Ελλάδα και πιο πρόσφατα εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα το σωματείο Οβολός που γεννήθηκε στην Πάτρα.

«Πρόκειται για ένα εναλλακτικό κοινωνικό νόμισμα. Αντί για το ευρώ χρησιμοποιούν για πωλήσεις και αγορές τον οβολό και επιχειρήσεις και ιδιώτες» είπε στον 9.84 ο πρόεδρος της ομάδας πρωτοβουλίας κοινωνικού νομίσματος ΟΒΟΛΟΣ, Νίκος Μπογονικολός.

Keywords
Αναζητήσεις
φθηνες τσαντες, αμερικανικη αγορα μοναστηρακι
Τυχαία Θέματα