Χαν: Θετική προοπτική έχει η οικονομία-Στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΤΕπ

Την άφιξη στην Αθήνα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των μπλοκαρισμένων κονδυλίων της Τράπεζας, προανήγγειλε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν

σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση. Ο ευρωπαίος επίτροπος, που συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει «θετική προοπτική» και ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ «θα συνεργαστούν στενά», για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν.

Στη συνέντευξη που έδωσε, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα και μετά σειρά συναντήσεων που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Οικονομικών, καθώς και με τον δήμαρχο Αθηναίων, είπε πως είναι «περισσότερο αισιόδοξος από κάθε άλλη φορά».

Αποκόμισε, όπως δήλωσε, πολύ θετική εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην υλοποίηση του έργου της, αλλά προανήγγειλε, παράλληλα, ένα «θερμό καλοκαίρι, λόγω του όγκου δουλειάς που πρέπει να γίνει».

Ερωτηθείς, αν πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα επιμήκυνση για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, απάντησε ότι «πάντοτε έχουμε δείξει όχι μόνον ευελιξία αλλά και προθυμία να συζητήσουμε», πρόσθεσε, όμως, πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ως προς τους στόχους και τις συμφωνίες, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

«Απ΄ όσο γνωρίζω», επισήμανε, «η τρόικα θα υποβάλει έκθεση τον Σεπτέμβριο και σε τέτοιου είδους εποχές θέλω να στηρίζομαι σε συγκεκριμένα στοιχεία και προτάσεις, στη βάση των οποίων πρέπει να κάνουμε συζήτηση».

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Δεν έχει νόημα αυτό που κάνει η Γερμανία στην Ελλάδα λέει ο Γ. ΣρέντερΡεν: «Θετική έκπληξη» η αποκλιμάκωση της ύφεσης στην ΕλλάδαΣημαντικό για όσους ταξιδεύετε στην Αθήνα: δεν έχει Προαστιακό από το Αεροδρόμιο

Χαν: Θετική προοπτική έχει η οικονομία-Στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΤΕπ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα