Σωτηρία για τα φίνα τα κορίτσια

Και μαθηματικά η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού παραμένει στην Α1 μετά την τεράστια νίκη που πέτυχε επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 1-3 σετ. Καταλυτική η Πέρες στην επίτευξη της νίκης...
Η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού
πήρε τεράστια νίκη επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 1-3 σετ, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην Α1, μετά από μία χρονιά που ξεκίνησε σαν εφιάλτης. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, πλασάρεται και στην 5η θέση.

Τρομερή εμφάνιση από τη Χίμε Πέρες που ξεκόλλησε την ομάδα στα δύσκολα και πήρε τις πιο κρίσιμες επιθέσεις πάνω της, ενώ η Ξανθή Μυλωνά έβγαλε εκπληκτικές άμυνες στο τελευταίο σετ που γύρισαν το παιχνίδι. Πολύ καλή για ένα ακόμα ματς η Άντζελα Καββαδία. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Γιώργο Ρούση, ο οποίος εξαρράγη στο 4ο σετ όταν διαιτητικές εξόφθαλμες αποφάσεις «έσπρωχναν» τον Ηρακλή στην ισοφάριση.

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των «πρασίνων» και προηγήθηκε με 4-3, κυρίως χάρη στη μέτρια υποδοχή του Τριφυλλιού. Ωστόσο με όπλο το καλό σερβίς, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 6-7 και από το σημείο εκείνο δεν το έχασε ποτέ ξανά. Με τη Βασιλαντωνάκη να καρφώνει σαν πύραυλος, αλλά και τις ακραίες Νούσια και Πέρες με ορθές επιθετικές επιλογές, τα φίνα τα κορίτσια ανέβαζαν σταδιακά το δείκτη του σκορ (7-10, 8-16), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι άριστες υποδοχές από Μυλωνά και Πέρες, καθώς και η καλή άμυνα, έβγαζαν ιδανικές επιθέσεις κάνοντας το 11-22 και το 12-24. Οι «πράσινες» δε δυσκολεύτηκαν να καθαρίσουν το σετ με το εμφατικό 12-25.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ, προηγούμενος με 8-5. Μετά το τεχνικό τάιμ άουτ, η Μυλωνά έβγαλε μεγάλες άμυνες και με τη Νούσια ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 8-8. Mε τη Βασιλαντωνάκη στο σερβίς ο Παναθηναϊκός έκανε το 8-12 και πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία και καλές επιθέσεις από Νούσια και σωστά μπλοκ από Ιχτιάρη ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 10-15. Με ανεβασμένη ψυχολογία οι «πράσινες» έκαναν το 10-22, αναγκάζοντας τις αντιπάλους τους σε πολλά λάθη. Η Καββαδία με δυνατό καρφί έκανε το 14-24 και το δεύτερο σετ έληξε με 12-25 μετά από σερβίς άουτ των γηπεδούχων.

Με έξυπνο καρφί από την Πέρες ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-1, ωστόσο η Στράντζαλη έβαλε μπροστά την ομάδα της με 2-1 και με τη βοήθεια του φιλέ η Κωνσταντινίδη έκανε άσσο. Οι εξαιρετικές άμυνες της αργεντινής ακραίας και η ασταμάτητη Βασιλαντωνάκη έφεραν την ισοφάριση σε 3-3. Λάθος υπέρβασης έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή με 5-3 και 7-5 μετά από εκατέρωθεν σερβίς άουτ. Τα καλά σερβίς της Κελεσίδου έδωσαν προβάδισμα στις γηπεδούχες με 10-6. Η Βασιλαντωνάκη μείωσε προσωρινά σε 10-7 και η Πέρες με καρφί στην ευθεία σε 11-8. Ωστόσο η Στράντζαλη ήταν σε πολύ καλή βραδιά και με δικές της επιθέσεις έκανε το 13-8. Με μονό μπλοκ της Καββαδία έγινε το 15-11. Μετά από νέα άριστη υποδοχή από την Πέρες η Νούσια έκανε το 16-12, αλλά η βελτίωση σε μπλοκ και σερβίς για τις Θεσσαλονικιές τους έδωσε προβάδισμα με 22-15. Συνεχή λάθη από τις «πράσινες» έκαναν το 24-15. Με δύο σερί πόντους από την Πέρες το Τριφύλλι μείωσε, αλλά ο Ηρακλής πήρε το σετ με 25-17, μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ.

Η Στράντζαλη ξεκίνησε δυνατά και στο τέταρτο σετ για τον Ηρακλή, αλλά η Κουντουρά με μπλοκ ισοφάρισε σε 2-2. Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν ξανά, αλλά οι «πράσινες» ισοφάρισαν σε 4-4 με την Πέρες και προηγήθηκαν μετά από εξαιρετικά σερβίς της Βασιλαντωνάκη με 4-6. Ωστόσο κάποια βεβιασμένα λάθη στην επίθεση και ορισμένα αμυντικά κενά έβαλαν μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή με 12-9. Με σύο σερί πόντους από την Πέρες και ωραίο πλασέ από τη Βασιλαντωνάκη, το Τριφύλλι ισοφάρισε σε 14-14. H γηπεδούχος ομάδα αντέδρασε, ανέκτησε ξανά το προβάδισμα με 17-14, ενώ ο Γιώργος Ρούσης πήρε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Ο Παναθηναϊκός μείωσε ακόμα και στον πόντο (22-21) μετά από επίθεση της Πέρες, και 23-22 μετά από μπλοκ άουτ. Η Βασιλαντωνάκη ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό και μετά από εξαιρετική υποδοχή της Μυλωνά η Πέρες έβαλε μπροστά τις «πράσινες με 23-24. Το 23-25 ήρθε μετά από μπλοκ άουτ, με τις παίχτριες του Τριφυλλιού να γίνονται ένα κουβάρι μετά τη λήξη του ματς και να πανηγυρίζουν για τη νίκη που τις διατηρεί και μαθηματικά στην Α1 κατηγορία.

Mετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης, δήλωσε:

«Η σημερινή νίκη ήταν η επιβράβευση της προσπάθειάς μας που κάναμε μετά το παιχνίδι με τα Βριλήσσια. Βάλαμε τα κεφάλια κάτω, κλειστήκαμε μέσα στο γήπεδο όλο το αγωνιστικό τμήμα για να δούμε τον τρόπο, πώς θα σωθεί η ομάδα και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις αθλήτριές μου γιατί αυτές παίζουν το βασικότερο ρόλο», ενώ σχολιάζοντας ότι η τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι χωρίς άγχος, σχολίασε: «Δεν ξέρω ειλικρινά πως θα αντιδράσουμε πάντως μέχρι στιγμής το λίγο άγχος μας βοήθησε να βγάλουμε έναν καλό και αγωνιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα θα συνεχίσει να δουλέψει. Δεν σταμάτησε το πρωτάθλημα. Θέλουμε ξεκάθαρα να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που ήταν κοντά μας ακόμα και όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα. Εμείς έχουμε ανέβει αρκετά, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα αήττητη θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησε και η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η οποία πριν την αναμέτρηση χαιρέτησε την «πράσινη» αποστολή και φυσικά τη φίλη της Ξανθή Μυλωνά!
Πριν την αναχώρηση της ομάδας από το ξενοδοχείο, οπαδοί του Τριφυλλιού εμψύχωσαν την ομάδα λίγο πριν την επιβίβασή της στο πούλμαν.

Τα σετ: 12-25, 14-25, 25-17, 23-25
Ηρακλής (Καλπάκης): Κωνσταντινίδου Λ. 4 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Κυριακίδου 8 (6/16 επ., 2 μπλοκ), Κελεσίδου 5 (3/17 επ., 1 μπλοκ, 48% υπ. – 33% άριστες), Στράντζαλη 17 (17/42 επ., 46% υπ. – 36% άριστες), Κωνσταντινίδου Ελ. 1 (1/6), Λεωνιδάκη 10 (7/30 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Αρτακιανού –λ (67% υπ. – 40% άριστες) / Τσιουκαρή, Βέλλιου, Καραφουλίδου 6 (6/13 επ.)
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 8 (3/8 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ιχτιάρη 3 (3/9 επ.), Βασιλαντωνάκη 12 (6/32 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Πέρεζ 17 (16/38 επ., 1 μπλοκ, 76% υπ. – 47% άριστες), Καββαδία 13 (7/11 επ., 5 μπλοκ), Νούσια 10 (8/25 επ., 1 άσο, 44% υπ. – 26% άριστες), Μυλωνά (λ., 56% υπ. – 31% άριστες) / Σωτηρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα