Νίκη βάλσαμο

Mε κορυφαίους τους Λάσμε, Διαμαντίδη και Πάνκο, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 101-49 τον Ηλυσιακό και περιμένει τη Ρεάλ στον κρισιμότατο αγώνα της Ευρωλίγκας που θα κρίνει και την ευρωπαϊκή του πορεία...
Στον αγώνα που έκλεισε την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ηλυσιακού στο Ο.Α.Κ.Α. με 101-49 με χαρακτηριστική άνεση, παίρνοντας μια σημαντική νίκη ψυχολογίας
για τη δύσκολη συνέχεια.

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Χίλτον Άρμστρονγκ ήταν εκτός 12άδας, κάτι που μαρτυρά ότι μετρά μέρες στην ομάδα και είναι θέμα ημερών η αντικατάστασή του. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμος, Ματσιούλις και Σχορτσανίτη.

Με κάρφωμα του Ματσιούλις, μία πολύ ωραία προσωπική ενέργεια και τρίποντο από τον Διαμαντίδη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τα 1000 περίπου άτομα που ήταν στο κλειστό, το σκορ έγινε νωρίς 7-0. Ο Ηλυσιακός μείωσε προσωρινά με Καυκή και Χάμπτον, ωστόσο ο Λάσμε, που πήρε τη θέση του Σχορτσιανίτη, με δύο συνεχόμενα καλάθια έκανε το το 15-8. Ο Πεδουλάκης έβαλε Ξανθόπουλο και Πάνκο στο παιχνίδι και ο τελευταίος με έξι σερί πόντους έκλεισε το α΄δεκάλεπτο με 23-13.

Ο Λάσμε ξεκίνησε ζεστός και το β΄δεκάλεπτο, αλλά το σχήμα που δοκίμασε ο κόουτς του Τριφυλλιού με τον Γκανέζο και τον Σχορτσιανίτη δε λειτούργησε, καθώς δεν ήταν αρμονική η συνεργασία μεταξύ τους. Ο τελευταίος αντικαταστάθηκε από τον Σκορδίλη, ο οποίος κάρφωσε μετά από κλέψιμο του Τσαρταρή. 3.18'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο έλληνας πάουερ φόργουορντ κάθισε στον πάγκο με πόνο στο γόνατό του, αλλά ευτυχώς δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό. Με τρία σερί τρίποντα από Πάνκο, Μπράμος και Ούκιτς, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 47-18, ενώ με βολές των δύο τελευταίων το ημίχρονο έκλεισε με 51-18. Στα θετικά ήταν για άλλη μία φορά τα ριμπάουντ (19-5ρ) και στα αρνητικά τα λάθη (9), μερικά εκ των οποίων ήταν και αβίαστα, εναντίον ενός υποδεέστερου αντιπάλου.

Το γ΄δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τους Κίτσεν και Λάσμε να έχουν την πρωτοβουλία στο σκοράρισμα και τη διαφορά να φθάνει και τους 37 πόντους. 4.21'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Ματσιούλις έκλεψε τη μπάλα κι έκανε με άνεση το 66-22. Ο ίδιος παίχτης στο 28΄ σκόραρε με τρίποντο (73-25) και ο Πεδουλάκης τον αντικατέστησε με τον Γιαννόπουλο, προκαλώντας τη δυσφορία του Λιθουανού. Στο 30΄το σκορ ήταν ήδη 78-29, μετά από καλάθι του Κίτσεν.

Mε πατημένο το γκάζι συνέχισε ο Παναθηναϊκός και στο δ΄δεκάλεπτο και με τον Σχορτσιανίτη να θυμίζει τον καλό εαυτό του η διαφορά έφτασε τους 50 πόντους (90-40). Ο Ηλυσιακός απαντούσε μόνο με τον Δορκοφίκη και τον Χάμπτον, αλλά το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έδωσε την ευκαιρία για πολλές δοκιμές και σχήματα. Ο Πάνκο σημείωσε το 101-49, σκορ με το οποίο έληξε το παιχνίδι.

Ακολουθεί την Πέμπτη η πολύ κρίσιμη αναμέτρηση εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα κρίνει εν πολλοίς τη συνέχεια της πορείας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.
Δεκάλεπτα: 23-13, 51-18, 78-29, 101-49

Keywords
Τυχαία Θέματα