Η μαγεία του Τάφου σε 13 λεπτά (vid)

Δείτε ένα 13λεπτο βίντεο του GreenZone αφιερωμένο στον ιστορικό Τάφου του Ινδού, που σαν σήμερα στις 8 Ιανουαρίου 1961 εγκαινιάστηκε…
Το ιστορικό κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο δοξάζεται εφέτος η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, εγκαινιάστηκε σαν σήμερα στις 8 Ιανουαρίου 1961.

Πρόκειται για το πρώτο κλειστό γήπεδο στην Ελλάδα και νονός του είναι ο Τάσος Στεφάνου, επηρεασμένος από την ταινία
του Fritz Lang «Ταφος του Ινδού» που παιζόταν εκείνες τις ημέρες στον κινηματογράφο «Αρτζεντίνα».

«Ρε αυτό είναι σαν το γήπεδό μας», είναι η ατάκα που ακούστηκε από τον μετέπειτα γενικό αρχηγό του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού, όταν έβλεπε στην ταινία τον πρωταγωνιστή να κατεβαίνει τα σκαλιά ενός ινδικού τάφου.

Παρότι «κλειστό», το γήπεδο στα εγκαίνιά του θα «μπάζει» από τη βροχή που έπεφτε κατά τη διάρκεια του αγώνα της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού εναντίον του Μίλωνα.

Με το πέρασμα των χρόνων δεκάδες τμήματα είχαν την τιμή να φιλοξενηθούν στον Τάφο. Παιδικά, εφηβικά, αντρικά, γυναικεία τμήματα του Παναθηναϊκού, ομάδες μπάσκετ, βόλλεϋ, ξιφασκίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχουν ζήσει την μαγεία.

Η ατμόσφαιρα είναι πάντα μοναδική. Μέχρι και σήμερα τα συναισθήματα όποιου διαβαίνει την πόρτα του Τάφου είναι αξεπέραστα και η ατμόσφαιρα μοναδική. Έστω και μία φορά να βρεθεί κάποιος στο «κλειστό» μαγεύεται, κολλάει και περιμένει πώς και πώς την επόμενη φορά.

Οι «πιστοί» που συρρέουν κατά εκατοντάδες σε κάθε αγώνα δίνουν ρεσιτάλ πράσινης εξέδρας. Όσοι δεν έχετε πάει ακόμα, έστω και για βόλτα, είναι συνετό να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας και στο επόμενο ματς γυναικείου μπάσκετ να το επισκεφτείτε και να ζήσετε τη μαγεία. Όταν μπείτε, θα καταλάβετε
Keywords
Τυχαία Θέματα