Ο Ισπανός Γκονθάλεθ Πανέλας στο τιμόνι

Kλείνει εντός της ημέρας ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Φάμπρι Γκονθάλεθ Πανέλας. Ο ισπανός τεχνικός θεωρείται καταρτισμένος στη χώρα του, αλλά χωρίς εμπειρία από μεγάλες ομάδες...

Iσπανός θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά την απομάκρυνση του Χουάν Ραμόν Ρότσα από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού. Ο εκλεκτός είναι ο Φαμπριάνο Γκονθάλεθ
Πανέλας, γνωστός και ως «Φάμπρι», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου.

O 57χρονος ίβηρας προπονητής ήταν προπονητής της Ράσινγκ Σανταντέρ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, όταν και απομακρύνθηκε, λόγω της μέτριας πορείας της ομάδας. Μπορεί σαν όνομα να μην είναι από τα λεγόμενα «μεγάλα», αλλά η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα. Ο Φάμπρι είναι λάτρης της τακτικής, ενώ στη χώρα του είναι γνωστός για τη θητεία του στον πάγκο της Γρανάδας (2010-12), την οποία ανέβασε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Το καλοκαίρι είχε προσληφθεί από τη Σοθιεδάδ Ντεπορτίβο Ουέσκα, αλλά δεν ξεκίνησε τη σαιζόν, αφού παραιτήθηκε.

Την προπονητική του καριέρα πάντως την ξεκίνησε την δεκαετία του 80' και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις χαμηλές κατηγορίες της Ισπανίας, όντως τεχνικός της Λούγο, της Ρεάλ Μούρθια, της Ταραγόνα, της Έλτσε και της Μέριδα, μεταξύ άλλων. Παράλληλα βρέθηκε στο τιμόνι των Αλμερία (2004-05) και Αλαβές (2006-07), ενώ έχει εργαστεί και στην Πορτογαλία (Οβαρένσε, Καμπομαγιορέσε και Ντο Μάρκο).

Η πρόσληψη του είναι μία επιλογή με ρίσκο, αφού δεν έχει προπονήσει κάποια μεγάλη ομάδα, ούτε έχει κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία στην καριέρα του, αλλά πρόκειται για έναν καταρτισμένο τεχνικό.

Η πρόσληψή του αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Τρίτη 08/01, με το συμβόλαιό του να ισχύει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και εάν ικανοποιήσει με τα αποτελέσματα και τη δουλειά του θα ανανεώσει για άλλον ένα χρόνο. Ο Ισπανός θα πιάσει αμέσως δουλειά, καθώς θα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά την Τετάρτη.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο Φάμπρι αποτελεί προσωπική επιλογή του Ούγκο Βαρέλα. Ο πορτογάλος μάνατζερ είχε εξουσιοδοτηθεί να βρει έναν προπονητή οικονομικά προσιτό και έμπειρο σε δύσκολες καταστάσεις.

Στον αθλητικό Τύπο της Τρίτης παρουσιάζονται επίσης τα ονόματα έξι ισπανών τεχνικών, του Άμπελ Ρεσίνο, του Χοσέ Λουίς Όλτρα, του Βίκτορ Φερνάντεθ, του Άνχελ Λοτίνα, του Γρεγόριο Μανθάνο και του Χουάνμα Λίγια, οι οποίοι είναι ελεύθεροι και μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού, ενώ γράφτηκαν επίσης τα ονόματα δύο Πορτογάλων, των Καζούντα και Σα Πίντο, που όμως είναι αουτσάιντερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα