«Τελειώνει» και ο Γόντικας

Τα 6+1 βήματα που θα βγάλουν την ομάδα απ' το τελμα και την εσωστρέφεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιώργου Σπανουδάκη στη Match Reports...
Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε ο Γιώργος Σπανουδάκης στην εβδομαδιαία εφημερίδα Match Reports, σχετικά με τις κινήσεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού που θα βάλουν ένα τέλος στην εσωστρέφεια...

Την ώρα που όλα στον Παναθηναϊκό μοιάζουν μαύρα και άραχνα και η απογοήτευση έχει χτυπήσει διαδοχικά limit up, στην άκρη του τούνελ – για πρώτη φορά μετά από
μήνες – υπάρχει… φως!
Το match reports αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα, με σκοπό η ιστορική ομάδα ν’ αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

1) Αλλάζει πρόσωπο η ΠΑΕ

Μετά από έξι μήνες, όπου ο Γιάννης Αλαφούζος μέτρησε καταστάσεις και είδε ποιοι τον στηρίζουν και ποιοι δημιουργούν προβλήματα φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στην ΠΑΕ. Έτσι όλα τα στελέχη που προέρχονται ή έχουν προσληφθεί από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη αναμένεται ν’ απομακρυνθούν. Ο Δημήτρης Γόντικας αναμένεται ν’ ανοίξει το χορό και θ’ ακολουθήσουν και άλλα στελέχη που βρίσκονται σε επιτελικά πόστα…

2) Αγωνιστικό πλάνο

Είναι προφανές ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, αφού θα πρέπει να μειώσουν το μπάτζετ και συγχρόνως να κάνουν ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει εύκολα, μέσα στη σεζόν.

Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι και Μπουμσόνγκ είναι στην πόρτα της εξόδου, ενώ ήδη μια νέα στρατιά φιλόδοξων και νέων ποδοσφαιριστών είναι προ των πυλών (Σπυρόπουλος, Ανάκογλου, Ντε Βινσέντι, Ντίνας, Φυτανίδης). Σε συνδυασμό με κάποιες καλές μεταγραφές το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μεταμορφωθεί.

3) Λεωφόρος

Οι Πράσινοι θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένη για οικονομικούς και αγωνιστικούς λόγους η επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει ν’ αλλάξει το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, το οποίο παραδόξως είχε εγκρίνει η προηγούμενη διοίκηση της ΓΗΠΕΛ. Το πιθανότερο είναι η επιστροφή στη Λεωφόρο να γίνει το καλοκαίρι…

4) ΓΗΠΕΛ

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα επιδιώξει εντός των ημερών να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της ΓΗΠΕΛ. Από τον περασμένο Μάρτιο η γενική συνέλευση έχει αποφασίσει λογοδοσία της θυγατρικής, αλλά αρχικά η διοίκηση Βαρδινογιάννη – Σαμαρά – Λουμίδη επέλεξε να μην το κάνει και εν συνεχεία, κάτι ανάλογο έχει κάνει και η νυν διοίκηση, υπό την προεδρία του Σάββα Παπαδόπουλου.

Στόχος της διοίκησης είναι να έχει πλήρη εικόνα όσων έχουν συμβεί και συγχρόνως να βγουν από τη… μέση τα οφειλόμενα στην εταιρεία «Άκτωρας» (800.000 ευρώ), αλλά και της σχετικής ρήτρας που υπάρχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία (2 εκατ. ευρώ), εάν η ΠΑΕ επιλέξει να φύγει από το πρότζεκτ. Και για τα δύο ποσά θα ζητηθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να υλοποιήσει τη δέσμευσή του και να τ’ αναλάβει!

Μια κίνηση που θα δείξει πολλά…

5) Βοτανικός – γηπεδικό

Κομβικό σημείο για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού είναι τι μέλλει γενέσθαι με το γηπεδικό. Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με κάποιες πολύ λογικές και απλοϊκές κινήσεις. Πρώτον να ενεργοποιήσουν την αγωγή 26 εκατ. ευρώ κατά του Δήμου Αθηναίων. Δεύτερον να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το επίμαχο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη.

Όπως είχε αποκαλύψει η “Match Reports” το σχέδιο επιστροφής στη Λεωφόρο συνδυάζεται με δύο πρότζεκτ, βασισμένα αμφότερα στη διεκδίκηση της κυριότητας του γηπέδου μέσα από τη νομική οδό: Είτε της πλήρους ανακαίνισης του ιστορικού γηπέδου και της μόνιμης επιστροφής είτε της πώλησης του οικοπέδου, με τα έσοδα να… πληρώνουν την κατασκευή νέου γηπέδου, νέων εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, γραφείων και προπονητικού κέντρου.

6) Συσπείρωση

Το μεγαλύτερο στοίχημα του Γιάννη Αλαφούζου έχει να κάνει με την συσπείρωση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού μετά το μέγα φιάσκο με τον πρίγκιπα Φαϊζάλ και την Τσακιάδα Νο3 (μετά τον Αλ Σαούντ και τη Νούρα), κατάφερε να ξεμπροστιάσει ένα σύστημα που πολεμάει υπόγεια την ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το σύστημα θα επιχειρήσει ν’ απομονώσει και να δείξει σε όλους τους φιλάθλους του Τριφυλλιού, ότι από την μια είναι ο Παναθηναϊκός και από την άλλη όσοι εχθρεύονται την ομάδα!

6+1) Η αύξηση Μ.Κ.

Εννοείται πως το όλο εγχείρημα Αλαφούζου δεν θα έχει καμία τύχη εάν δεν βρεθούν πόροι και αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Μέσω τραπεζικού δανείου και μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Το δάνειο φαντάζει δύσκολο, αλλά ο πρόεδρος του Τριφυλλιού αισιοδοξεί ότι θα το πάρει και μιλάει μάλιστα για ποσό 7,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση Μ.Κ., με δεδομένο ότι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» δεν προσδοκεί έσοδα από τα μέλη της, οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να βρουν ρευστό τόσο από τους νυν μετόχους όσο και από νέους. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι διατεθειμένος να στηρίξει για μια ακόμη φορά –είναι ο μοναδικός που έχει συμμετάσχει και στις τρεις προηγούμενες αυξήσεις – εάν δει ότι «τρέχει» το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του ο Αλαφούζος.

Προσδοκία υπάρχει για συμμετοχή και του Αδαμάντιου Πολέμη αλλά και άλλων επιφανών Παναθηναϊκών.

Όλοι όμως θέλουν να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

Το Δ.Σ. στο οποίο θα αποφασιστεί αύξηση Μ.Κ. ύψους 15 εκατ. ευρώ ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη (8/1), αναβλήθηκε πιθανότατα για την επόμενη εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα