Στεφάνου: «Λάθος μου να δεχθώ την πρόταση του πρίγκιπα»

Ο Τάσος Στεφάνου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο λάθος του να δεχθεί την πρόταση που του έγινε από την πλευρά του πρίγκιπα, δεν κατονόμασε ποιος του τηλεφώνησε για να μπει στο Δ.Σ. και αναφέρθηκε στο πώς «βάπτισε» τη Λεωφόρο «Τάφο του Ινδού»...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Στεφάνου στο ραδιόφωνο του "Sentra 103,3":

Για το αν το κλειστό της Λεωφόρου ήταν το πρώτο κλειστό στην Ελλάδα;

«Ναι ήταν το πρώτο. Υπήρχε βέβαια και το κλειστό των Αμερικανών στην βάση του αεροδρομίου, αλλά ήταν μόνο για προσωπική τους χρήση. Το
κλειστό του Σπόρτιγκ έγινε πολύ μετά. Πριν γίνει το κλειστό στην Λεωφόρο υπήρχε ανοικτή εξέδρα και το γκαράζ του Δήμου Αθηναίων. Δίπλα υπήρχε ανοικτό γήπεδο στο οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε τις προπονήσεις του. Το πρώτο σκάψιμο έβγαλε πολύ νερό να φτιάξεις όλη την Αθήνα και τώρα υπάρχει ακόμη. Αν δεν δουλέψει η αντλία το γήπεδο θα γίνει κολυμβητήριο και έχει συμβεί κάποιες φορές (σ.σ. γέλια). Το γήπεδο αυτό το έχω «χτίσει», όπως όλοι οι έφηβοι παίκτες του Παναθηναϊκού τότε. Εγώ γράφτηκα στον Παναθηναϊκό στις 13 Νοεμβρίου 1957, δηλαδή συμπληρώνω αισίως 55 ολόκληρα χρόνια στον Παναθηναϊκό».

Για το πώς δόθηκε η ονομασία «Tάφος του Iνδού»:

«Εγώ το ονόμασα. Ετσι όπως το είδα στενό με τον αγωνιστικό χώρο στην μέση μου θύμισε την ομώνυμη ταινία της εποχής «Ο τάφος του Ινδού» με τα σκαλιά να είναι λες και σε οδηγούσαν σε τάφο ινδού πρίγκιπα που με το έτσι θέλω πρέπει να πεθάνει και να θαφτεί μαζί την πριγκίπισσα του. Το είπα αυτό στον δημοσιογράφο Δόγα και έμεινε. Όταν φύγω από την ζωή κάποια στιγμή ελπίζω να το θυμούνται».

Για το πρώτο παιχνίδι που θυμάται σε εκείνο το γήπεδο:

«Το πρώτο και βασικό παιχνίδι ήταν με την Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνη την μέρα είχε καταιγίδα, το γήπεδο είχε πλημμυρίσει και όλοι οι παίκτες και οι έφοροι είχαμε πιάσει να ρίξουμε πριονίδι για να μαζευτούν τα νερά. Παρκέ βεβαίως δεν υπήρχε, αλλά πίσσα και φελλός. Επίσης έπρεπε να βάλουμε και δύο καρέκλες γιατί θα ερχόταν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος ο οποίος τότε είχε μόλις αρραβωνιασθεί την Σοφία. Τελικά το γήπεδο καθάρισε από τα νερά, το βασιλικό ζεύγος ήρθε και το παιχνίδι έγινε κανονικά».

Για το τι πρέπει να γίνει το με το εν λόγω γήπεδο:

«Το γήπεδο αυτό είναι ιστορικό. Έχω κάνει πρόταση να το κάνουμε μουσείο γιατί από το μπασκετικό και το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λεωφόρου έχουν περάσει όλες οι ομάδες, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής ομάδας».

Για αυτά που συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό:

«Αγαπάω όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού και ειλικρινά θλίβομαι. Αυτή η κατάντια για τον σύλλογο είναι κρίμα. Δεν ξέρω ποιος φταίει, όλοι φταίνε».

Για το πώς αποφάσισε να πει το «ναι» στον πρίγκιπα Φεϊζάλ ώστε να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

«Με πήρε κάποιος και μου είπε ότι θέλουνε 2-3 μεγάλα ονόματα του Παναθηναϊκού και είπε να πάω. Τώρα αν εγώ είμαι το μεγάλο όνομα του Παναθηναϊκού σώθηκε ο Παναθηναϊκός. Ηταν λάθος μου να δεχθώ, όχι για τον πρίγκιπα, αλλά γιατί εγώ είμαι μπασκετικός και πήγα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα