«Άκτωρας», Βωβός, Δήμος και Τζίγκερ διώχνουν κάθε σκέψη για επένδυση!

Πώς να επενδύσει κάποιος στον Παναθηναϊκό όταν όχι μόνο εκκρεμούν χρέη, ρήτρες και συμβάσεις του «γηπεδικού», αλλά ούτε καν έχει λογοδοτήσει η ΓΗΠΕΛ, όπως έχει δεσμευτεί (στα λόγια) ότι θα κάνει;
Ο Θοδωρής Βενιάμης είναι από τους επενδυτές που βρέθηκε στην ΠΕΚ το 2008, όμως δεν μπήκε στον Παναθηναϊκό, όταν ο Τζίγγερ ανακοίνωσε πως θα παραμείνει εγγυητής - μεγαλομέτοχος...Γράφει ο GreenFinger

Στο μυαλό των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού
είναι μια πολύ απλοϊκή ερώτηση: Μα είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος σύλλογος να μην μπορεί να βρει έναν, δύο, πέντε χρηματοδότες για να ξεφύγει από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια;

Η απάντηση είναι εξίσου απλοϊκή: Όποιος ενδιαφέρεται ή θα… ενδιαφερόταν να μπει στον Παναθηναϊκό τρομάζει από όσα έχει κάνει ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης στο θέμα του γηπέδου.

Και το κακό της υπόθεσης είναι ότι δικαιώνονται τα στελέχη της ΠΕΚ (μεταξύ των οποίων και ο πανίσχυρος Βενιάμης), που δεν μπήκαν στην πολυμετοχικότητα το 2008, μόλις έμαθαν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν θα φύγει, αλλά θα παραμείνει… ΕΓΓΥΗΤΗΣ!

Το πρόβλημα για τους υποψηφίους επενδυτές δεν είναι (μόνο) το έλλειμμα που δημιουργήθηκε την τελευταία διετία, από την στιγμή που ο Τζίγκερ πήρε ξανά τα ηνία της ΠΑΕ (διώχνοντας με τον τρόπο του, τον Πατέρα, τον Βγενόπουλο, τον Ξυλά και τον Ζολώτα), αφού καμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν καλύφθηκε από τον μεγαλομέτοχο.

Το μείζον πρόβλημα είναι τα όσα έχουν συμβεί με το θέμα του γηπέδου και κυρίως το ομιχλώδες τοπίο!

Για παράδειγμα εάν κάποιος επιλέξει να βάλει ΣΗΜΕΡΑ χρήματα, δεν είναι βέβαιος ότι θα πάνε σε μεταγραφές και αποπληρωμή παικτών, ή εάν θα πάνε στον… «Άκτωρα»!

Ο Παναθηναϊκός βάσει του τελευταίου ενημερωτικού δελτίου ΧΡΩΣΤΑΕΙ 800.000 ευρώ στην κατασκευαστική εταιρεία του κυρίου Μπόμπολα, τα οποία για έναν λόγο που δεν έχει καταλάβει κανείς παραμένουν στον… πάγο.

Πότε θα ξεπαγώσουν; Προφανώς μόλις βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ!
Και το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο ενώ έχουν περάσει τόσοι μήνες από τη δημόσια δέσμευση του πρώην μεγαλομετόχου, ότι τουλάχιστον αυτά θα τα καλύψει, ουδείς από την ΠΑΕ δεν τα έχει ζητήσει;

Ούτε η διοίκηση Γόντικα (σιγά μην τα ζητούσε…), ούτε όμως και ο Γιάννης Αλαφούζος!
Επίσης πώς θα πάει κάποιος να βάλει τα χρήματά του σε μια ΠΑΕ, η οποία ΑΥΡΙΟ εάν οδηγηθεί στα βράχια το γηπεδικό, θα κληθεί να πληρώσει μια ρήτρα στην εταιρεία «Άκτωρας», ύψους 2 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή εάν βρισκόταν ΣΗΜΕΡΑ ένας επενδυτής και ήθελε να βάλει 3 εκατ. ευρώ στην ομάδα, είναι πιθανό ΑΥΡΙΟ τα 2,8 εκατ. ευρώ να τα έπαιρνε η εταιρεία του κυρίου Μπόμπολα και ο Παναθηναϊκός να έμενε με… 200.000 ευρώ!

Και πέρα από αυτά τα στοιχεία και τα οικονομικά δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης – τα έχει κάνει γνωστά η πλευρά Βαρδινογιάννη- οι υποψήφιοι επενδυτές θα έπρεπε να έχουν κατά νου, ότι ακόμη και εάν έκαναν την… υπέρβαση και έβαζαν 28 + 40 εκατ. ευρώ (όπως έταζε ο ψευτοπρίγκιπας του Τσάκα), εάν τα χρήματά τους πήγαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ για αποπληρωμή των χρεών και αγορά πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών ή εάν θα τα έχαναν στον… «Άκτωρα» και στον Βωβό, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να διεκδικήσει αγωγές εκατομμυρίων ευρώ!

Όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο στο γηπεδικό, δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει κανένας εύρωστος Παναθηναϊκός την ΠΑΕ, με την ομάδα να ταλαιπωρείται με μεσοβέζικες λύσεις, έτσι ώστε να μην στεναχωρηθεί ο πρώην μεγαλομέτοχος για τα λάθη που έκανε η ΓΗΠΕΛ…
Keywords
Τυχαία Θέματα