Δεν είναι το σημαντικότερο ματς των τελικών

Τα κρίσιμα ματς για τον Παναθηναϊκό είναι τα δύο του ΟΑΚΑ. Όχι το σημερινό...

Η πλειοψηφία των media παρουσιάζει τον σημερινό τελικό (17/5) ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» ως το σημαντικότερο και πιο κρίσιμο ματς των play offs. Δεν είναι έτσι.

Το ματς στο ΣΕΦ είναι το πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό από τα 3 που θα παίξει εκεί (εφόσον κερδίσει τις δύο φορές
στο ΟΑΚΑ). Η ατμόσφαιρα θα «καίει», θα έχει χαρακτήρα φιέστας και η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα παίξει με κεκτημένη ταχύτητα από τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Τα δύο πιο κρίσιμα ματς των τελικών είναι αυτά του Ολυμπιακού Σταδίου. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το… χρέος του και κερδίσει μπροστά στους οπαδούς του, τότε πολύ δύσκολα χάνει τον τίτλο. Έχει τρεις ευκαιρίες να κερδίσει τον ΟΣΦΠ μέσα στην έδρα του και από τη μία η εμπειρία του Ομπράντοβιτς και των παιχτών του, από την άλλη η προϊστορία μαρτυράνε πως θα τα καταφέρει.

Αν ο Παναθηναϊκός παίξει τόσο καλά όσο στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ τότε δεν φοβάται τίποτα. Μοναδικό παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες είναι η διαιτησία και ελπίζουμε να μην δούμε «ομορφιές» από αυτές που συνηθίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τα τελευταία 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει «αλώσει» το ΣΕΦ τουλάχιστον από μία φορά. Τις τρεις μάλιστα προηγούμενες σεζόν το έκανε στα play offs. Δείχνει, λοιπόν, αδύνατο για την ομάδα του Ζοτς, του Σάρας, του Διαμαντίδη, του Μπατίστ, του Τσαρτσαρή και των άλλων αστέρων να μην τα καταφέρει και φέτος στις τρεις ευκαιρίες που του δίνονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα