Μπορεί και πλεονέκτημα έδρας

Κρατώντας την υπόθεση πρόκριση στα χέρια του, ο Παναθηναϊκός με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

O Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από τους 8 της Ευρωλίγκας και με νίκη την επόμενη αγωνιστική επί της Μπάμπεργκ στη Γερμανία εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Φυσικά, εάν
το Τριφύλλι δεν είχε κάνει τις απρόσμενες, βάσει εξέλιξης του αγώνα, ήττες με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ο.Α.Κ.Α. και Μάλαγα στην Ισπανία, ή είχε πάρει τη διαφορά από την Εφές στην Αθήνα, θα είχε στο τσεπάκι του και το πλεονέκτημα έδρας.

Ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται, αν και θα πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων. Ποια είναι αυτά;

Η βαθμολογία του ομίλου αυτή τη στιγμή είναι η εξής:

ΤΣΣΚΑ 9-3, Ρεάλ 9-3, Εφές 9-3, Παναθηναϊκός 8-4, Μάλαγα 6-6, Ζαλγκίρις 5-7, Αλμπα 2-10, Μπάμπεργκ 0-12.

Τη 13η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία, η Εφές τη Μάλαγα στην Κωνσταντινούπολη και η ΤΣΣΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μόσχα. Τη 14η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη ρωσική ομάδα στο Ο.Α.Κ.Α., η Ρεάλ την Εφές στη Μαδρίτη και η Μάλαγα την Άλμπα στην Ισπανία.

Το Τριφύλλι μπορεί να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου μόνο με δύο προϋποθέσεις:

α)Δύο νίκες για τον Παναθηναϊκό με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία και νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, καλύπτοντας παράλληλα την διαφορά των 17 πόντων που είχαν ηττηθεί στη Μόσχα. Αν γίνει αυτό και παράλληλα κάνει δύο νίκες η Εφές και δύο ήττες η Ρεάλ, τότε η τελική κατάταξη του ομίλου για τις 4 πρώτες ομάδες θα είναι: Εφές 11-3, Παναθηναϊκός 10-4, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-4, Ρεάλ Μαδρίτης 9-5

β) Δύο νίκες του Παναθηναϊκού με Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς να χρειάζεται να καλυφθεί η διαφορά της ήττας στη Μόσχα. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται ακόμα δύο νίκες της Ρεάλ, δύο ήττες της Εφές και δύο ήττες της ΤΣΣΚΑ. Στην περίπτωση αυτή η τελική κατάταξη θα είναι: Ρεάλ Μαδρίτης 11-3, Παναθηναϊκός 10-4, Εφές 9-5, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-5.
Keywords
Τυχαία Θέματα