Η Ουκρανία συνεχίζει να περιμένει την ενίσχυση 60 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

11:12 18/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ελπίδα του να δοθεί από τις ΗΠΑ το πακέτο χρηματοδότησης που μπλοκάρει στη Βουλή των Αντιπροσώπων το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. 

«Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Είμαι ευγνώμων που που μπορώ να βασιστώ στην πλήρη υποστήριξη του προέδρου Μπάιντεν .Πιστεύω επίσης ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα λάβει μια σοφή απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι σε ανάρτηση του στα social media.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία των δύο ηγετών, αναφέρεται ότι ο Μπάιντεν τόνισε στον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην στήριξη της μάχης της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής. Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί εδώ και μήνες να ψηφιστεί από το Κογκρέσο ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Το σχετικό νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί στη Γερουσία όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και «μπλόκαραν» προ ημερών το νομοσχέδιο.

Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν είχε εξαπολύσει τότε σφοδρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους, λέγοντας πως το δίλημμα αυτής της απόφασης είναι ξεκάθαρο. «Λέω στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής: πρέπει να επιλέξετε. Θα υπερασπιστείτε την ελευθερία ή θα είστε κομμάτι του τρόμου και της τυραννίας; Θα είστε με την Ουκρανία ή με τον Πούτιν; Θα επιλέξετε την Αμερική ή τον Τραμπ;».

Keywords
Αναζητήσεις
i-oukrania-synechizei-na-perimenei-tin-enischysi-60-dis-dolarion-apo-tis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα