Μαρινάκης για αγρότες: Έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

14:18 17/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ούσα όμως αντιμέτωπη με παθογένειες δεκαετιών. Τόνισε πως λύνουν τα προβλήματα των αγροτών από το 2019 και θα συνεχίσουν να παλεύουν για την πιο ήπια προσαρμογή ως προς την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ για τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών, ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «από το 2019 λύνουμε χρόνια προβλήματα των αγροτών, κάτι που παραδέχονται και οι πιο σκληροπυρηνικοί. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αγροτική πολιτική μη περιμένοντας να ξεκινήσουν τα μπλόκα. Η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών».

Αναφερόμενος στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε σημεία της χώρας, εκτίμησε ότι δεν θα συμβεί κάτι που ξεπερνά τα όρια του νόμου και πρόσθεσε πως «έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε πολίτης, η κάθε επαγγελματική ομάδα να αντιδρά όπως προβλέπει ο νόμος. Χρειάζεται μια ισορροπία .Η διαμαρτυρία είναι στοιχείο της Δημοκρατίας, αλλά άλλο πράγμα είναι η παρεμπόδιση. Είμαστε η κυβέρνηση που θεσμοθέτησε για τη μη παρεμπόδιση των εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. Κάνουμε το αυτονόητο. Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι ούτε δεξιά ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι από το 2025 μπορεί να συζητηθούν περισσότερα μέτρα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις. «Στη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί ο τρόπος για την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια Αυτή την στιγμή για τα αιτήματα των αγροτών ως προς τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν».

Keywords
Αναζητήσεις
marinakis-gia-agrotes-echoun-exantlithei-ta-dimosionomika-perithoria.htm
Τυχαία Θέματα