Καρφιά Ρούτε κατά Ευρωπαίων ηγετών: Σταματήστε να κλαψουρίζετε για τον Τραμπ

16:08 17/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, «τα έψαλλε» στους Ευρωπαίους που ασχολούνται με τα όσα λέει ο Ντοναλντ Τραμπ και τους κάλεσε να επικεντρωθούν στο τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη από μόνη της για να στηρίξει την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία.

Ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση επανεκλογής του η Ουάσιγκτον δεν θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ

που δεν δαπανούν αρκετά ποσά για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής, τοποθέτηση που έφερε αναστάτωση στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Ρούτε ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στους ευρωπαίους ηγέτες ζήτησε «να σταματήσουμε να μουρμουρίζουμε και να κλαιγόμαστε και να γκρινιάζουμε για τον Τραμπ».

Ο Ολλανδός ζήτησε να αυξηθεί η υποστήριξη προς την Ουκρανία επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ επισήμανε πως δεν μπορεί η αμυντική ενίσχυση της Ευρώπης να εξαρτάται από το τι γίνεται στις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τους Αμερικανούς. Εγώ δεν είμαι Αμερικανός και δεν μπορώ να ψηφίσω στις ΗΠΑ. Ας συνεργαστούμε με όποιον είναι διαθέσιμος. Ακούω συνέχεια αυτές τις δύο μέρες το κλάμα και τη γκρίνια για τον Τραμπ. Ας το σταματήσουμε αυτό».

Keywords
Αναζητήσεις
karfia-route-kata-evropaion-igeton-stamatiste-na-klapsourizete-gia-ton-trab.htm
Τυχαία Θέματα