Το ΝΑΤΟ ζητά από τις ΗΠΑ να δώσουν τα δισεκατομμύρια που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία

15:06 17/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προτρέπει τις ΗΠΑ να δώσουν στην Ουκρανία την οικονομική ενίσχυση για την οποία έχουν δεσμευτεί. Το κονδύλι έχει «κολλήσει» στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία και μπλοκάρουν το πακέτο στήριξης ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν.

Συγκεκριμένα,

ο επικεφαλής της Συμμαχία, αναφερόμενος στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, κάλεσε την Ουάσινγκτον και τις πολιτικές δυνάμεις των ΗΠΑ να δώσουν «όσα υποσχέθηκαν» στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, που πρόσκειται στον εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει οικονομική στήριξη ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν.

Η σχετική απόφαση είχε ψηφιστεί στη Γερουσία όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και «μπλόκαραν» το νομοσχέδιο.

Keywords
Αναζητήσεις
to-nato-zita-apo-tis-ipa-na-dosoun-ta-disekatommyria-pou-echoun-yposchethei-stin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα