Η ΑΑΔΕ «σαρώνει» την αγορά για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

19:05 13/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους και «σαρώνει» την αγορά, προκειμένου να εντοπίσει τις επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με POS.

Η ΑΑΔΕ  πραγματοποιεί  ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν επαγγελματίες, οι οποίοι υποχρεούνται στη χρήση POS, αλλά και στη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές έχουν προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό και εάν έχουν προχωρήσει στη διασύνδεση με την ταμειακή μηχανή τους ή έχουν κλείσει ραντεβού για διασύνδεση μέχρι τις 30 Απριλίου, όταν

και λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στις επιχειρήσεις.

Χαμηλά τα ποσοστά παραβατικότητας

Τα αποτελέσματα των ελέγχων δείχνουν χαμηλό ποσοστό παραβατικότητας τόσο στα TAΞΙ, όσο και στις λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, σε ελέγχους σε 1.132 ΤΑΞΙ, μόλις 27 βρέθηκαν χωρίς POS, δηλαδή ποσοστό 2,4%, που δρομολογούνται στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την επιβολή προστίμων 1.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αγορές, ελέγχθηκαν 1.592 πάγκοι, από τους οποίους μόλις 102 δεν είχαν POS ή δεν είχαν κλείσει ραντεβού διασύνδεσης. Ποσοστό 6,4%, που αντιμετωπίζει πρόστιμο είτε για μη απόκτηση POS είτε για μη διασύνδεση με την ταμειακή μηχανή.

Ταυτόχρονα, δρομολογήθηκαν τα πρώτα 5 πρόστιμα 10.000 και 20.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ που δεν έχουν προχωρήσει σε διασύνδεση των ταμειακών τους με τα POS ή δεν έχουν κλείσει ραντεβού μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σημειώνεται πως έχουν γίνει πάνω από 2.900 τηλεφωνήματα σε επιχειρήσεις με τζίρο κάτω του 1 εκατ. ευρώ. Σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 10% που δεν παρουσίασαν κάποια αξιόπιστη δικαιολογία για τη μη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους, τη σκυτάλη θα αναλάβουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, για να επιβληθούν κι εκεί τα πρόστιμα μη διασύνδεσης.

Keywords
Αναζητήσεις
i-aade-saronei-tin-agora-gia-ti-diasyndesi-tameiakon-michanon-me-pos.htm
Τυχαία Θέματα