Έρλινγκ Χάαλαντ: «Βασιλικό» συμβόλαιο με την Nike για το «χρυσό» αγόρι του ποδοσφαίρου

15:01 9/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

«Δεν υπάρχουν αντίο στον δρόμο μας» -θα μπορούσαν να- τραγουδάνε ο Έρλινγκ Χάαλαντ και η Nike εδώ και λίγες ημέρες.

Οι δύο πλευρές βάδιζαν χωριστά από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ολοκληρώθηκε το μεταξύ τους συμβόλαιο, με τις φήμες για την επόμενη «στέγη» του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι να οργιάζουν πιο πολύ κι από τον ίδιο στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι τόσο η Adidas, όσο και η Puma,

κατέθεσαν σπουδαίες οικονομικές προσφορές στον Νορβηγό διεθνή με σκοπό να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή του.

Ο ίδιος μάλιστα είχε φωτογραφηθεί με αθλητικά παπούτσια και των δύο πολυεθνικών εταιρειών -όπως και της Nike- και τους τελευταίους μήνες μελετούσε τις προσφορές που είχε στα χέρια του.

Τελικά, παρά τον… πακτωλό χρημάτων που απλώσανε στα πόδια του οι ανταγωνιστές της Nike, εκείνος αποφάσισε να υπογράψει νέο συμβόλαιο μαζί της, βάζοντας έτσι τέλος στα όνειρα των επίδοξων μνηστήρων.

Στην απόφασή του αυτή διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο μία σειρά από παράγοντες. Πρώτος, και βασικότερος, το τεράστιο συμβόλαιο που του προσφέρθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει τα 22 εκατ. ευρώ.

Εν συνεχεία, ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι ήταν απολύτως ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα συνεργασία που είχε με την Nike, ενώ ο τελευταίος λόγος είχε να κάνει με το πρεστίζ.

Ο Χάαλαντ προτιμούσε να παραμείνει στην «αθλητική οικογένεια» που φιλοξενεί τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Κέβιν Ντε Μπρούιν κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι πως όποια μάρκα παπούτσια κι αν φορέσει, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει βρει τον τρόπο να σκοράρει τόσο στα δίχτυα των αντιπάλων όσο και στις τραπεζικές καταθέσεις.

* Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #13

Keywords
Τυχαία Θέματα