Η δημοσιογραφία της γραφομηχανής «πέθανε»

09:01 9/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Δυστυχώς πληθαίνουν τα περιστατικά που οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα σε ότι αφορά στον τρόπο που οι εταιρείες αποφασίζουν να μοιραστούν τα νέα τους!

Φαίνεται πως μια νέα εποχή σε ότι αφορά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων έχει ξεκινήσει και έχει προσαρμοστεί στα νέα

δεδομένα τα οποία όμως οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης δεν φαίνεται ότι μπορούν να ακολουθήσουν ή να κατανοήσουν!

Βλέπουμε παραδείγματος χάρη πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, μια μικρή χώρα της Ευρώπης, να πραγματοποιείται ένα επενδυτικό «μπουμ» με τις Startups οι οποίες και πολλά λεφτά καταφέρνουν να συγκεντρώσουν, αλλά παράλληλα συγκεντρώνουν και το ενδιαφέρον μεγάλων «παικτών» του εξωτερικού (στον τομέα τους), κάτι που δυστυχώς για τα περισσότερα Media της χώρας πολλές φορές δεν προσεγγίζει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, σε παγκόσμιο επίπεδο επίσης, υπάρχει «έκρηξη» σε ότι αφορά το ESG, αλλά και τον περίφημο ψηφιακό μετασχηματισμό που επίσης στην Ελλάδα για τα περισσότερα Media όλα αυτά αποτελούν είτε «ψιλά γράμματα», είτε «πράγματα» που δεν αξίζει να ασχοληθεί ένα Μέσο!

Και όμως η αλήθεια είναι διαφορετική και πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Αρκεί κάποιος να δει το μέγεθος των επενδύσεων που συγκεντρώνουν, τόσο όσα συνδέονται με το ESG, αλλά και όσα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων! Τα νούμερα είναι θηριώδη, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ή να κατανοήσει τι συμβαίνει και που πάει το πράγμα!

Έτσι σε πολλές ενημερώσεις του Τύπου υπάρχουν πολλοί «δυσαρεστημένοι» δημοσιογράφοι που επειδή δεν ακούν νούμερα (με ότι σημαίνει αυτό) ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να γράψουν κάτι! Ταυτόχρονα όμως λίγα λεπτά νωρίτερα, ένα στέλεχος μπορεί να τους έχει αναλύσει πως θα είναι η αγορά στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια και ένας επιχειρηματίας να τους έχει αναλύσει το business planτης εταιρείας του, κάτι που μερικά χρόνια πριν θεωρείτο αδιανόητο!

Πρέπει μάλλον (όλοι) να κατανοήσουμε πως η εποχή της δημοσιογραφίας της γραφομηχανής έχει «πεθάνει»!

* Το Editorial του Γιάννη Διονάτου δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Business Voice #13

Keywords
Τυχαία Θέματα