Ιδέα για μπαμπάδες: Μασάζ στο μωρό

Το μασάζ είναι μια έξυπνη ιδέα για να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας και να του δείξετε την αγάπη σας.

Πριν βιαστείτε να απορρίψετε τη διαδικασία ή να βάλετε τις μαμάδες στο... παιχνίδι πάρτε μια ιδέα. Το εγχειρίδιο μασάζ που ακολουθεί θα σας βοηθήσει. Δεκτά και τα σκονάκια!

 

Επιμέλεια: Δήμητρα Μαυρίδου

Τα μωρά αγαπούν να τα αγγίζετε και να τα χαϊδεύετε με αγάπη και στοργή. Από εκεί ξεκινάει και η αγάπη που τρέφουν για το μασάζ. Η επαφή του δέρματος σας με το δέρμα του μωρού πέρα από το ότι αναπτύσσει έναν δεσμό μεταξύ σας, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και στους κολικούς του μωρού, που το ταλαιπωρούν τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ας δούμε τα βήματα για ένα καλό μασάζ.

Θα χρειαστείτε: Ένα έλαιο για το μασάζ, μια ζεστή πετσέτα, πολλή αγάπη

1. Βρείτε το κατάλληλο μέρος για να ακουμπήσετε το μωρό σας επάνω. Μια ζεστή πετσέτα μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη.

2. Απλώστε στα χέρια σας ένα έλαιο κατάλληλο για χρήση στα μωρά και τρίψτε τα ώστε να απλωθεί καλά, αλλά και να αναπτυχθεί θερμότητα ταυτόχρονα.

3. Αποκτήστε προοδευτικά μια έντονη οπτική επαφή με τα μάτια του μωρού σας , αρχίστε να του σιγοτραγουδάτε και ξεκινήστε το μασάζ απαλά από την κοιλιακή του περιοχή. Από τις αντιδράσεις του θα μπορέσετε να καταλάβετε αν αυτό του αρέσει ή όχι. Ανάλογα θα προσαρμόσετε το ρυθμό σας και την πίεση.

4. Εφαρμόστε απαλές και κυκλικές κινήσεις στο μέσο της κοιλιάς του, ενώ σχηματίστε ευθείες γραμμές στο δεξί και αριστερό άκρο του στομαχιού.

Useful tips:

-Μην ασκείτε ιδιαίτερη δύναμη. Το μωράκι είναι εύθραυστο.-Φροντίστε όντως τα χέρια σας να μην είναι κρύα.-Μην είστε σφιγμένος στην διάρκεια του μασάζ.-Μην χάνετε την επαφή με τα μάτια του παιδιού, αυτό του δίνει ασφάλεια.

Καλή σας διασκέδαση!

Keywords
Τυχαία Θέματα