ICT New Gen, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Goodbyte

Το Greek ICT Forum, το Θεσμικά αναγνωρισμένο από την πολιτεία Συνέδριο στους τομείς της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Υποδομών Επικοινωνιών που φέτος βρίσκεται στην 15η διοργάνωση του, παρουσιάζει την δεύτερη ημέρα της διεξαγωγής του, την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το ICT New Gen, ένα

αυτόνομο συνέδριο αφιερωμένο στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα, στις startup εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και σε κάθε νέο άνθρωπο που πιστεύει στις δυνάμεις του για να ανδρωθεί στον κόσμο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων.

Με την θεσμική αναγνώριση του Greek ICT Forum και ευρισκόμενο μπροστά σε καθοριστικές συγκυρίες για την πορεία του Κλάδου των ΤΠΕ στην Ελλάδα διεξάγεται με:

·Την αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης // Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας // Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
· Την υποστήριξη των Γενικών Γραμματειών Πληροφορικών Συστημάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Υπό τον διακριτικό τίτλο “ICT New Gen” οι διοργανωτές, μέσα σε 3 συνεδριάσεις, χαρτογραφούν το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο θα δράσουν οι startUps, οι εταιρείες που βασίζονται στην καινοτομία -επιχειρηματική ή τεχνολογική- προκειμένου “να κάνουν την διαφορά”. Στελέχη με πολυετή εμπειρία θα παρουσιάσουν την επαγγελματική τους πορεία στην πληροφορική και τα στάδια ανάπτυξης της επιχείρησης τους, ενώ θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν αυτό που γενικόλογα ονομάζουμε “κόσμος του αύριο” που είναι το πεδίο στο οποίο θα αγωνιστούν οι Start Ups, οι νέοι επιχειρηματίες, και τα στελέχη πληροφορικής που βγαίνουν στην αγορά σήμερα. Διαρθρώνεται σε 3 συνεδρίες:

(1) ICT New Gen Technologies Roadmap
Η πρώτη συνεδριακή ενότητα είναι ουσιαστικά ένας χάρτης των τεχνολογιών και τάσεων της αγοράς διεθνώς, που θα μας οδηγήσει σε αυτό που ονομάζουμε κόσμος του μέλλοντος. Ο κόσμος αυτός δεν είναι στερημένος από προκλήσεις και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόσο την βελτίωση τρεχουσών τεχνολογιών όσο και με την εφαρμογή νέων. Ζητούμενο η αποτύπωση του roadmap τεχνολογιών που δομούν το επιχειρηματικό, επιχειρησιακό και φυσικό περιβάλλον της τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Εταιρείες που διαμορφώνουν διεθνώς την τεχνολογία, όπως οι Cisco, Ericsson, IBM, Oracle, EMC, ξεναγούν τους συνέδρους στο όραμα τους για το αύριο.

(2) ICT New Gen Managers | Οδηγίες προς …κυβερνοπλοιάρχους
Ιδρυτές start-up εταιρειών, μαζί με στελέχη της αγοράς και φορείς θα παρουσιάσουν τα εργαλεία επένδυσης, τις αλλά και τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις λύσεις.

(3) ICT New Gen Forum | Συμμετοχική διαμόρφωση του χάρτη των ΤΠΕ
Σε καιρούς κρίσης ο μοναδικός τρόπος να διεκδικήσεις το μέλλον είναι οι συνεργασίες και τα συμμετοχικά σχήματα. Με αυτό σκεπτικό σας καλούμε να συζητήσουμε ανοικτά με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πολιτικά στελέχη και επιχειρηματίες, τα χαρακτηριστικά στοιχεία των χώρων των ΤΠΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως απαραίτητες πρακτικές απαραίτητα για όσους σκέπτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον κλάδο. Θεσμικοί παράγοντες της αγοράς μαζί με πανεπιστημιακούς συζητούν ανοικτά με το κοινό την συμβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και την στήριξη της σε δύσκολους καιρούς.

Τόπος: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ελ. Βενιζέλου 70 στην Καλλιθέα
Χρόνος: ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, 09.30 – 17.00
Προσέλευση: 09.30
Πρόσβαση: Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αναλυτικό πρόγραμμα: http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=27055&ct=9&la=1

Keywords
Τυχαία Θέματα