iPad Air και iPad Mini με Retina οθόνη από την Apple

Goodbyte

Μεγάλη μέρα η χτεσινή για τους λάτρεις των gadgets, καθώς η Apple πιστή στο ραντεβού της και φέτος, μας παρουσίασε την ανανεωμένη γκάμα των iPad κι όχι μόνο.

Στο χτεσινό event, όλα σχεδόν ήταν αναμενόμενα, και η μικρή “έκπληξη” αν θα θέλαμε να το θέσουμε κατά αυτόν τον τρόπο, ήταν η απουσία του “Touch ID” και από τις δύο συσκευές της Apple. Την αρχή επί

σκηνής, έπειτα από τα καθιερωμένα εισαγωγικά charts της εταιρίας, έκανε το full-size iPad που πλέον η Apple ονομάζει iPad Air.

O λόγος; Πολύ απλός… Υιοθέτησε το design του iPad mini και έγινε λεπτότερο κατά 20%, ελαφρύτερο κατά 28% ζυγίζοντας μόλις 469g, έχοντας συνολικά 24% λιγότερο όγκο, χωρίς να θυσιάζει τα απαραίτητα όπως τονίζει και η Apple. Για ακόμη μια φορά θα δούμε την ίδια Retina οθόνη που ξέρουμε εδώ και 2 χρόνια, ίδια διάρκεια ζωής στην μπαταρία, αλλά ο “κινητήρας” πλέον ονομάζεται Α7!

Χωρίς πολλά λόγια, πρόκειται για το ίδιο chip των 64-bit που συναντήσαμε και στο iPhone 5S και αναμένεται να φέρει σιγά σιγά την επανάσταση στις mobile συσκευές. Ίσως να είναι ελάχιστα υπερχρονισμένο, παρέα με τον Μ7(motion coprocessor) και η μνήμη Ram λογικά παραμένει στο 1Gb, αναβαθμισμένη ωστόσο σε DDR3. Οι τιμές για Αμερική, παραμένουν ίδιες.

Η ευχάριστη έκπληξη βέβαια, ήρθε από την μεριά του μικρού αδερφού, αφού πλέον θα φοράει και αυτός Retina Display, μάλιστα καλύτερης ποιότητας από του Air(326 ppi). Κι η αλήθεια είναι πως δεν του λείπει τίποτα σε σχέση με τον μεγάλο του αδερφό. Ίδιο επεξεργαστή A7 και Μ7, ίδια Ram και ίδια αυτονομία, που αναμένεται να εκτινάξει το συναγωνισμό σε αυτή την κατηγορία στα ύψη. Το μόνο μείον αν θέλαμε να παρατηρήσουμε εδώ, είναι η τιμή του η οποία λόγο ποιοτικής αναβάθμισης ανέβηκε κατά $70 περίπου δολάρια και πλέον θα ξεκινάει η πιο απλή έκδοση του $100 λιγότερα από την αντίστοιχη του Air.

Για πρώτη φορά θα δούμε και μοντέλα των 128Gb και για τις 2 εκδόσεις. Το iPad 2 και το περσινό μοντέλο του mini θα συνεχίσουν να είναι στα ράφια των καταστημάτων, αποτελώντας μια πιο φτηνή λύση.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά ένα συγκριτικό με τα iPad που θα πωλούνται στα καταστήματα φέτος:

Keywords
Τυχαία Θέματα