Apple, Ύποπτη σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής [+infographic]

12:21 1/5/2012 - Πηγή: GoodByte

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ορίζαμε ως υπόδειγμα εταιρείας σε ότι αφορά τα φορολογικά ζητήματα. Με τη δημιουργία κάποιων offshore εταιρειών, φέρεται να έχει καταφέρει να μειώσει το ποσοστό που πληρώνει σε φόρους, από το 20+ στο 9.8%!

Σύμφωνα με τους New York Times και την Washington

Post, η Apple κατάφερε τα τελευταία χρόνια να “γλιτώσει” αρκετά χρήματα από τους φόρους, δημιουργώντας μια συγκεκριμένη offshore εταιρεία στη Nevada. Η πολιτεία αυτή πρόκειται για φορολογικό παράδεισο, αφού η φορολογία για τις επιχειρήσεις βρίσκεται στο 0%!!!

Η παραδοσιακή έδρα της Apple βρίσκεται στην California, όπου ο φορολογικός συντελεστής βρίσκεται στο 8.84%. Φαίνεται ότι αυτό ήταν πολύ μεγάλο νούμερο για τα 34.2 δισεκατομμύρια δολάρια της Apple για το 2011 και κατά συνέπεια αναζητήθηκαν νέοι τρόποι αποφυγής φόρων. Η ίδια η Apple διαψεύδει το γεγονός, όμως τα στοιχεία δεν είναι υπέρ της σε αυτή την υπόθεση.

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια εταιρεία δοκιμάζει τη συγκεκριμένη οδό, αλλά όταν πρόκειται για την Apple, το γεγονός αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Φανταστείτε να είχαν έδρα και την Ελλάδα τι θα έκαναν!

Keywords
Τυχαία Θέματα