HTC One S, Άλλος έχει το όνομα, άλλος έχει τη χάρη! [hands-on video review]

To HTC One S έχει λάβει από πολλούς, πολύ καλύτερα σχόλια σε σχέση με τον μεγάλο του αδερφό, το HTC One X. Το μικρότερο μέγεθος της οθόνης του, το καθιστά καλύτερη επιλογή για το mainstream κοινό, ενώ ποιοτικά αποδεικνύεται εξαιρετικό. Διαβάστε το αναλυτικό review.

Micro Arc Oxidation: Κεραμική επικάλυψη, κορυφαία αίσθηση

To One S διαφέρει από κάθε άλλο κινητό της οικογένειας One, αλλά και από τα περισσότερα της αγοράς,

αφού είναι κατασκευασμένο εξωτερικά με μία διαδικασία που ονομάζεται micro arc oxidation και χαρίζει στον σκελετό της συσκευής εντυπωσιακή ανθεκτικότητα και στιβαρότητα. Αυτό σημαίνει μηδενικούς τριγμούς, πολύ καλή αίσθηση στο χέρι και φυσικά κορυφαία φορητότητα –παρά το γεγονός ότι η οθόνη του αγγίζει τις 4.3 ίντσες σε μέγεθος.

Η κατασκευή του με τη βοήθεια της micro arc oxidation τεχνικής, περιλαμβάνει την «εφαρμογή» 10.000 Volts ηλεκτρικού ρεύματος πάνω στο αλουμίνιο του σκελετού, για την μετατροπή του σε κεραμική επιφάνεια, η οποία – σύμφωνα πάντα με τους τεχνικούς της HTC- του χαρίζει πενταπλάσια αντοχή σε πτώσεις, χαράγματα ή… ξεφλουδίσματα αν διαβάζετε την ειδησεογραφία μας. Το δικό μας One S άνηκε στην κατηγορία των «απλών» anodized μοντέλων, με παραπλήσια επίπεδα αντοχής, όχι όμως και «πέρασμα» με την προαναφερθείσα micro arc oxidized τεχνολογία. Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δεν παρατηρήσαμε στο HTC One S που πολύ ευγενικά μας έστειλε το Expansys (τους οποίους και ευχαριστούμε), αφού όσο σκληρά και αν φερθήκαμε στη συσκευή, δεν παρατηρήσαμε ξεφλουδίσματα ή άλλες φθορές, πάνω στο anodized «κορμί» της.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την εντυπωσιακή αίσθηση που αφήνει στη συσκευή η «ανοδιωμένη» υφή της, αυτό που έχει σημασία είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η εντυπωσιακή φορητότητα με τα μόλις 7.8 χιλιοστά πάχους του One S και προφανώς, η άνετη πλοήγηση στο UI, με τον διπύρηνο Krait επεξεργαστή να τα πηγαίνει περίφημα στην πράξη, έστω και αν στα benchmarks δεν καταφέρνει να ξεπεράσει (όπως κάποιοι υπέθεταν ίσως), τον τετραπύρηνο Tegra 3 του One X.

Εξωτερική εμφάνιση

Όπως προαναφέραμε, η τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζεται η HTC για την κατασκευή του HTC One S κάνει τη διαφορά, από την πρώτη κιόλας επαφή με το συγκεκριμένο μοντέλο. Στιβαρό στο χέρι, με μηδενικούς τριγμούς και πολύ καλή «παγωμένη» αίσθηση, το ειδικά επεξεργασμένο αλουμίνιο του χαρίζει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα ακόμα και σε… δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας, σίγουρα όμως αν δοκιμάσετε να το χαράξετε με… κάποιο μαχαίρι, θα παρατηρήσετε κάποιες μικρές, ανεπαίσθητες χαρακιές στην πίσω πλευρά, χωρίς όμως να βγει το χρώμα (ή να ξεφλουδίσει) σε καμία περίπτωση. Στην εμπρόσθια πλευρά, η Gorilla Glass επικάλυψη κάνει σωστά τη δουλειά της και αντιστέκεται στις «επιθέσεις» σας, ακόμα και με κλειδί (το οποίο και δοκιμάσαμε), πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα καταφέρει να σας «ακολουθήσει», όπου και αν επιλέξετε να το πάτε.

Δεν είναι όμως κατασκευασμένη από αλουμίνιο ολόκληρη η πίσω πλευρά της συσκε

Keywords
Τυχαία Θέματα