Sony Xperia S, Review Time! [Video]

Μέσα στο Πάσχα είχαμε στην διάθεση μας, το πρώτο κινητό που βγαίνει από το εργοστάσιο μόνο με το λογότυπο της Sony, αφού διαζύγιο με την Ericsson, είναι πλέον γεγονός. Τι σημαίνει αυτό όμως για τα κινητά της εταιρείας; Πόσο καλό είναι το Sony Xperia

S;

Design

Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το Xperia S, κανένα συναίσθημα δεν γεννιέται. Με σχεδιασμό αρκετά ουδέτερο, το μόνο στοιχείο που τραβάει το μάτι, είναι η διάφανη, πλαστική λωρίδα στο κάτω μέρος της συσκευής. Είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και πραγματικά μας εντυπωσίασε όταν το αντικρίσαμε για πρώτη φορά. Όταν δε, φωτίζεται, όταν η οθόνη είναι ενεργή, το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

Κατά τα άλλα, το Xperia S δεν έχει να δείξει κάτι νέο εξωτερικά, είναι όσο συμμαζεμένο μπορεί να είναι ένα κινητό με οθόνη 4.3 ιντσών δεν κουράζει καθόλου στο χέρι, κάτι που οφείλεται στο καμπύλο πίσω μέρος αλλά και στο περιορισμένο του βάρος, το οποίο δεν ξεπερνάει τα 144 γραμμάρια. Τα πλήκτρα του ήχου είναι σε σωστή θέση, ενώ για να πατήσετε το πλήκτρο sleep/wake θα χρειαστείτε το δεύτερο χέρι σας.

Στο μπροστά μέρος δεν θα βρείτε τίποτα άλλο, πέραν της εμπρόσθιας κάμερας και των τριών capacitive πλήκτρων, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει το, εκκωφαντικό, ηχείο, η κάμερα των 12megapixel και, φυσικά, το LED flash που την συνοδεύει. Στα δύο πλαϊνά τμήματα, τέλος, βρίσκονται οι 2 υποδοχές του κινητού, HDMI δεξιά και micro USB, αριστερά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η αλήθεια είναι πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xperia S δεν εντυπωσιάζουν, πλην της κάμερας. Κινητήριος δύναμη είναι, φυσικά, ο επεξεργαστής του κινητού. Πρόκειται για τον Qualcomm MSM8260 Snapdragon, η αλλιώς S3, ο οποίος είναι χρονισμένος στο 1,5GHz. Αν και πλέον θεωρείται “παλιός” (ο αντικαταστάτης του, S4, έχει ήδη βρεί στο δρόμο προς τις πρώτες συσκευές, λέγε με HTC One S) είναι υπεραρκετός. Δεν κολλάει πουθενά, είναι γρήγορος, ενώ σε συνδυασμό με την Adreno 220 το κινητό είναι ικανό να τρέξει οτιδήποτε υπάρχει στο Google Play.

Το Highlight της συσκευής δεν είναι άλλο από την φανταστική του οθόνη, διαγωνίου 4.3 ιντσών και HD ανάλυσης. Για όσους θέλουν να το ακούν σε pixel, είναι ανάλυσης 1280

Keywords
Τυχαία Θέματα