Ζυμαρικά – κοχύλια γεμιστά με κιμά στο φούρνο για να πας την μπολονέζ σε άλλο επίπεδο

17:02 23/1/2022 - Πηγή: iPop

Εάν θες να φτιάξεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά με διαφορετικό τρόπο δοκίμασε ένα άλλο σχήμα και μια διαφορετική ιδέα. Αυτή η συνταγή για κοχύλια γεμιστά με κιμά στο φούρνο είναι αυτό που ψάχνεις!

Πώς να φτιάξεις κοχύλια γεμιστά με κιμά στο φούρνο: Υλικά250 γραμμάρια μεγάλα κοχύλια 200 γρ μασκαρπόνε250 γρ μοτσαρέλα1 μεγάλο μάτσο βασιλικό, χοντροκομμένο, συν μερικά ολόκληρα φύλλα για σερβίρισμα3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένεςπαρμεζάνα, για σερβίρισμα

Για τον κιμά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 μπαστουνάκι σέλινου,
κομμένο σε κύβους1 καρότο κομμένο σε κύβους400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες250 ml κόκκινο κρασί1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας3 φύλλα δάφνης800 γρ κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες1 πρέζα ζάχαρη1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικοΠώς να φτιάξεις κοχύλια με κιμά στον φούρνοΓια τον κιμά, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο με λίγα μπαχαρικά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε τον κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί για λίγα λεπτά ακόμα, ξύνοντας το τηγάνι για να ξεκολλήσουν τυχόν κομμάτια. Ανακατεύουμε τον πουρέ, τα φύλλα δάφνης και τις ντομάτες, με ένα κουτάκι νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα, σκεπασμένο για την πρώτη ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο.Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα με μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε ένα μπρίκι με βρασμένο νερό. Καλύπτουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15-20 λεπτά – πρέπει να διατηρήσουμε κάποια σταθερότητα για να μπορούμε να τα γεμίσουμε.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσουμε το μασκαρπόνε με τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το σκόρδο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.Ο κιμάς πρέπει να είναι λίγο πιο υγρός από όσο θα θέλαμε, καθώς τα κελύφη των ζυμαρικών θα απορροφήσουν λίγο από το υγρό καθώς ψήνονται. Αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας το τελευταίο. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, γεμίζουμε τα κελύφη των ζυμαρικών με λίγο από το μείγμα μασκαρπόνε, πιέζοντας το μείγμα με τον δείκτη μας. Τοποθετούμε τα κοχύλια στη σάλτσα, με τη γέμιση προς τα πάνω. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να ροδίσει και τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα και τελειώνουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ζυμαρικά – κοχύλια γεμιστά με κιμά στο φούρνο για να πας την μπολονέζ σε άλλο επίπεδο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα