Τσιντσιλά: Καθώς οι πωλήσεις τους αυξάνονται διαρκώς ήρθε η ώρα να μάθεις πώς πρέπει να τα φροντίζεις

13:17 23/1/2022 - Πηγή: iPop

Τα Τσιντσίγια όπως προφέρονται στα Ισπανικά είναι τρωκτικό της οικογένειας των τσιντσιλιδών. Το όνομά του σημαίνει “μικρός Τσίντσα” και προέρχεται από τη φυλή Τσίντσα (Chincha) των Άνδεων, τα μέλη της οποίας φορούσαν γούνες του ζώου. Ένα χαρακτηριστικό του ζώου είναι η εκτροφή του για την καλής ποιότητας γούνα του η οποία δυστυχώς ακόμη είναι διαδεδομένη κυρίως στις Καυκάσιες χώρες. Τα τσιντσιλά μπορεί να γίνουν υπέροχα κατοικίδια

για το σωστό άτομο, αλλά πριν αποφασίσεις να πάρεις ένα κατοικίδιο τσιντσιλά πρέπει να εξοικειωθείς με την φροντίδα που χρειάζονται.

Αποφάσισες να πάρεις χάμστερ! Ξέρεις τι θα χρειαστείς;

Τσιντσιλά: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την φροντίδα του

Η συμπεριφορά των τσιντσιλά

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσεις τα τσιντσιλά στα χέρια σου και να τα χειρίζεσαι, ειδικά αν είναι μεγαλύτερα. Μερικά τσιντσιλά δεν θέλουν ποτέ να νιώθουν ότι τα κρατάς αλλά το να μπορείς να χειριστείς και να αλληλεπιδράσεις με το τσιντσιλά σου θα κάνει τη σχέση σου μαζί του καλύτερη.

Στα τσιντσιλά αρέσει να μασούν, να τρέχουν, να πηδούν και να κρύβονται. Αυτές οι αγαπημένες δραστηριότητες μπορούν να ληφθούν υπόψη όταν επιλέγεις παιχνίδια. Η παροχή μιας καλής ποικιλίας παιχνιδιών για μάσημα δεν είναι απλώς διασκεδαστική για το τσιντσιλά σας, αλλά βοηθά επίσης να διατηρήσουν τα δόντια τους σε καλή κατάσταση. Πολλά τσιντσιλά απολαμβάνουν επίσης έναν τροχό, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε έναν ασφαλή τροχό αρκετά μεγάλο για τα τσιντσιλά.

Τα τσιντσιλά αγαπούν να εξερευνούν, αλλά είναι πολύ περίεργα και δαγκώνουν αντικείμενα για να δουν αν είναι βρώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο που είναι πλήρως προστατευμένο πριν αφήσεις χρόνο έξω από το κλουβί, και είναι απαραίτητη η στενή επίβλεψη.

Κλουβί και διατροφή τσιντσιλά

Όντας ενεργά ζώα, τα τσιντσιλά χρειάζονται ένα μεγάλο, ευρύχωρο κλουβί, ιδανικά με πολλαπλά επίπεδα. Είναι καλύτερο να έχεις στημένο και έτοιμο ένα κλουβί πριν φέρεις το τσιντσιλά στο σπίτι για να κάνεις τη μετάβαση στο σπίτι πολύ πιο εύκολη. Εκτός από το κλουβί, θα χρειαστείς αξεσουάρ όπως κουτί φωλιάς, μπουκάλι νερού και μερικά παιχνίδια για μάσημα.

Τα τσιντσιλά χρειάζονται μια διατροφή καλής ποιότητας που προορίζεται για τα τσιντσιλά να παραμείνουν υγιή. Το πεπτικό τους σύστημα είναι σχεδιασμένο για τρόφιμα πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, επομένως μια καλή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και άφθονο σανό από χόρτο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας καλής διατροφής. Η ακατάλληλη διατροφή τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές πεπτικές διαταραχές και προβλήματα υγείας. Οι λιχουδιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μέτρο.

Μπάνιο σε ειδική σκόνη

Τα χρειάζονται τακτικά μπάνιο σε ειδική σκόνη για να διατηρήσουν την παχιά, απαλή γούνα τους σε καλή κατάσταση. Τα τσιντσιλά δεν πρέπει ποτέ να λούζονται σε νερό. Η λεπτή σκόνη τσιντσιλά που υπάρχει στο εμπόριο διεισδύει στο πάχος της γούνας του τσιντσιλά και απορροφά τα έλαια και καθαρίζει τη βρωμιά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τσιντσιλά: Καθώς οι πωλήσεις τους αυξάνονται διαρκώς ήρθε η ώρα να μάθεις πώς πρέπει να τα φροντίζεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα