Κοροναϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα | Ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα

13:26 27/2/2020 - Πηγή: iPop

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Δύο στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα.Ελλάδα | Ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό, θετικό στον κοροναϊό είναι και το παιδί της 38χρονης που ήταν η πρώτη ασθενής, ενώ το τρίτο θετικό

κρούσμα είναι μια γυναίκα στην Αθήνα, η οποία είχε επίσης ταξιδέψει στην Ιταλία.

Σημειώνεται πως έχει αποφασιστεί ότι το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα μείνει κλειστό για 14 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, δεν υπήρξε υψηλού κινδύνου επαφή του παιδιού καθώς δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη είχε πάει εκδρομή. Όμως, θα γίνουν έλεγχοι σε κάποια παιδιά. Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.

Δείτε τους κανόνες υγιεινής που πρέπει όλοι να ακολουθούμε.

Τονίζεται πως στην περίπτωση της 38χρονης, ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία:

Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι εκδηλώσεις

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού στη χώρα.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ακύρωση όλων των καρναβαλιών γίνεται για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ανάκληση αδειών λόγω κοροναϊού, κλειστό δημοτικό σχολείο

Photo: Pixabay

Το άρθρο Κοροναϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα | Ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα