Ξέρεις πώς πρέπει να είναι η σωστή βόλτα με τον σκύλο σου;

13:00 19/8/2020 - Πηγή: iPop

Νομίζεις πως το να φορέσεις στο σκύλο σου το λουρί και να πας ένα δεκάλεπτο περίπατο μαζί του όλα είναι εντάξει; Ότι του αρκεί; Φυσικά κάνεις λάθος! Για να χαρακτηριστεί σωστή η βόλτα με τον σκύλο σου πρέπει να τηρήσεις κάποια πράγματα. 

Όσα πρέπει να προσέχεις στη βόλτα με τον σκύλο σουΜην κάνεις τη βόλτα με το σκύλο σου μια απλή αγγαρεία. Το σκυλί έχει αισθήματα και φυσικά μυαλό οπότε, θα καταλάβει ότι η βόλτα για εσένα είναι αναγκαστική και όχι απολαυστική. Καλό θα ήταν, να το κάνεις με χαρά και φυσικά να έχει τουλάχιστον διάρκεια τριάντα λεπτών. Η βόλτα αποτελεί την εκτόνωση του σκύλου
σου, οπότε δώσε του την απόλαυση που αποζητά.Χρησιμοποίησε κοντό λουράκι και όχι μακρύ! Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό προτίμησε να χρησιμοποιείς μικρό λουρί! Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να ελέγχεις πιο πολύ το σκύλο σου και να τον αποτρέψεις σε μία δύσκολη στιγμή. Αν τοποθετήσεις το λουρί στην κορυφή του λαιμού του θα σε βοηθήσει να επικοινωνήσεις καλύτερα μαζί του και να τον καθοδηγείς, όπως εσύ επιθυμείς.Όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις αφού βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου! Μόλις βγαίνετε από το σπίτι περπάτα μπροστά για να του τονίσεις πως εσύ είσαι το αφεντικό. Εάν, όμως, μπει μπροστά σου σκύλος σου το παιχνίδι χάθηκε! Αυτός θα είναι ο καθοδηγητής και εσύ θα πάρεις το ρόλο ενός απλού συνοδού. Βέβαια, μετά από καιρό εκπαίδευσης το καλό θα είναι ο σκύλος σου να περπατά δίπλα σου.Συνέχισε να κρατάς την ηγεσία και μετά τη βόλτα. Πώς, όμως, θα το πετύχεις; Όταν φτάσετε στο σπίτι, μην αφήσεις ελεύθερο το σκύλο σου να μπει μόνος του μέσα στο σπίτι. Συνέχισε να τον κρατάς και να τον οδηγείς. Άφησε το σκυλί σου να περιμένει υπομονετικά πρώτα να ετοιμαστείς πχ. να βγάλεις τα παπούτσια, να ανάψεις το φως και μετά βγάλε του το λουρί χαϊδεύοντας το για επιβράβευση (αφού ήταν καλό παιδί και το αξίζει).Δώσε του λιχουδιά επιβράβευσης μόλις επιστρέψετε. Έτσι, ο σκύλος σου θα καταλάβει ότι για να κερδίσει, θα πρέπει να είναι υπάκουο και καλό σκυλί, όπως σου έδειξε πως μπορεί να είναι στη βόλτα σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Απλές συμβουλές για να γίνει η βόλτα με τον σκύλο σου καλύτερη

Photo: Pixabay

Το άρθρο Ξέρεις πώς πρέπει να είναι η σωστή βόλτα με τον σκύλο σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα