Μετατροπές και σοβαρές αποφάσεις στα σχολεία | Ο νέος αριθμός κρουσμάτων

19:20 18/8/2020 - Πηγή: iPop

Όσο η χώρα μας μετρά μέρα με τη μέρα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα. Κύριο της θέμα η σωστή λειτουργία και το άνοιγμα σχολείων, αλλά και προστασία των μαθητών από το νέο κύμα πανδημίας. Ποιος είναι ο αριθμός από τα κρούσματα στις 18 Αυγούστου;

Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Κεντρικό θέμα της

τηλεδιάσκεψης ήταν η ομαλή λειτουργία των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα δεδομένα που προέκυψαν από αυτή τη τηλεδιάσκεψη ήταν η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, για επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση. Δηλαδή από τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία αναμένεται να υποδεχθούν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Τα νέα δεδομένα για το άνοιγμα σχολείων

Βέβαια, όπως υπογραμμίσθηκε στην τηλεδιάσκεψη, το γεγονός της πλήρους σύνθεσης στα σχολεία θα φέρει αλλαγές. Αρχικά, η εκτεταμένη χρήση μάσκας από τους μαθητές, κρίνεται αναγκαία και είναι υποχρεωτική για όλους τους χώρους του σχολείου.

Ακόμα, θα γίνουν μετατροπές στις ώρες των διαλειμμάτων, με τους ειδικούς να προτείνουν διαφορετικά διαλείμματα μαθητών για την αποφυγή συνωστισμού.

Τέλος, αδιάλλακτη παραμένει, προς το παρόν, η απόφαση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στις 7 Σεπτεμβρίου οι πόρτες των σχολείων θα ανοίξουν!

Τα νέα κρούσματα στις 18 Αυγούστου

Σήμερα, 18 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 232 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (35.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Σε λίγους μήνες το εμβόλιο στην Ελλάδα | Έρχονται κανόνες για εργασία και σχολεία

Photo: Unsplash/ kyo azuma

Το άρθρο Μετατροπές και σοβαρές αποφάσεις στα σχολεία | Ο νέος αριθμός κρουσμάτων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα