Ξεκινάει ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων και στην Ελλάδα

18:43 5/7/2021 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε επίσημα ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων και στην Ελλάδα. Ποιες ηλικίες αφορά η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών;

Όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, σύντομα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους έφηβους κάτω των 18.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων θα γίνεται σε εθελοντική βάση, με την απαραίτητη συναίνεση των γονέων τους.

Τα εμβόλια mRNA θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους. Η πρώτη χώρα που άρχισε

τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ήταν ο Καναδάς. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών

Παράλληλα, η κα Θεοδωρίδου έκανε αναφορά στα παιδιά με υποκείμενο νοσήματα, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα τους προσέφερε προστασία. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν.

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών.

Εν τω μεταξύ, οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα (και με τις δύο δόσεις ή όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό Johnson & Johnson) ξεπέρασαν τα 4 εκατ., φτάνοντας σε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο του προγράμματος «Ελευθερία». Το ποσοστό τους ανέρχεται πλέον σε 38,2% επί του συνολικού πληθυσμού (ή 45% επί των ενηλίκων) ενώ εκείνοι που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση υπερβαίνουν ταμ 5 εκατ.

Μετάλλαξη Δέλτα: 3 αλήθειες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που πρέπει να ξέρεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξεκινάει ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων και στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινάει, Ελλάδα,xekinaei, ellada