Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών Merck κατ’ οίκον – Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις και ποιους αφορά;

12:23 31/1/2022 - Πηγή: iPop

Ξεκινάει από σήμερα η διάθεση των αντιικών χαπιών Merck και μάλιστα η παράδοση γίνεται κατ’ οίκον. Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο χάπι και πώς μπορείς να το αποκτήσεις;

Η συγκεκριμένη θεραπεία, που ονομάζεται molnupiravir, λαμβάνεται εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και έδειξε σε μια δοκιμή, πριν από την μετάλλαξη Omicron, με 1.400 συμμετέχοντες ότι μειώνει τις νοσηλεύσεις και τους θανάτους από τον Covid

κατά 30%.

Τι είναι τα χάπια Merck;

Οι τελευταίες μελέτες, βασισμένες σε κυτταρικές αναλύσεις, διεξήχθησαν σε έξι χώρες: Βέλγιο, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ολλανδία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Κορονοϊός: Υπάρχει πιθανότητα επαναμόλυνσης; Κι αν ναι, πότε; – 18 μελέτες απαντούν

Τα αποτελέσματα δείχνουν «ότι η μολνουπιραβίρη έχει σταθερή αντιική δράση κατά του Omicron, της κύριας παραλλαγής που κυκλοφορεί παγκοσμίως», δήλωσε ο Δρ Dean Y Li, πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων Merck, σε μια δήλωση.

Αυτά τα ευρήματα «παρέχουν πρόσθετη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του molnupiravir ως σημαντική θεραπευτική επιλογή για ορισμένους ενήλικες με ήπια έως μέτρια συμπτώματα του Covid-19 που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή νόσο», είπε.

Η θεραπεία, που μερικές φορές κυκλοφορεί στην αγορά με το όνομα Lagevrio, έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.

Συνολικά 10 εκατομμύρια χάπια παρήχθησαν το 2021 και η Merck σχεδιάζει να παράγει επιπλέον 20 εκατομμύρια φέτος.

Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον; Όλα τα νέα δεδομένα για την παραλλαγή

Αντιικά χάπια Merck: Πώς γίνεται η κατ’ οίκον διάθεσή τους;

Η διάθεση των φαρμάκων θα αφορά σε πολίτες που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορωνοϊό με ηλικία των 18 και άνω, ωστόσο δεν θα αφορά σε εγκύους. Η παράδοση θα γίνεται κατ’ οίκον.

Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσεις;

Ο θεράπων γιατρός ατόμου με θετικό rapid test ή PCR θα υποβάλλει αίτηση και η επιτροπή για τη χορήγηση του φαρμάκου θα απαντάει σε 24 ώρες.

Αποστέλλεται sms και στον γιατρό και στον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, ο οποίος δίνει σε ειδική πλατφόρμα την συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επιβεβαιώνεται η διεύθυνση του ασθενούς για να λάβει τα χάπια.

Μήπως πέρασες κορονοϊό και δεν το κατάλαβες; Τα σημάδια που το επιβεβαιώνουν

«Όταν έχουν θετικό rapid test ή PCR μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα. Η απάντηση δίνεται μέσω από 24 ώρες, μέσω sms και στον γιατρό και στον ασθενή», είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών Merck κατ’ οίκον – Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις και ποιους αφορά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα