Κλείνει το Χίλτον μετά από 58 χρόνια- Πότε θα επιστρέψει ως Conrad;

10:51 31/1/2022 - Πηγή: iPop

Μετά από 58 χρόνια ιστορίας, κλείνει το Χίλτον. Οι εργασίες για την κατασκευή του Conrad δεν επιτρέπουν την παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Σήμερα, 31/1/2022, είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του ιστορικού ξενοδοχείου, που θα αποχαιρετήσει τους τελευταίου του πελάτες.

Το “Χίλτον” οικοδομήθηκε την περίοδο μεταξύ 1958-1963, μετά από μελέτη των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρου Στάικου και Αντώνη Γεωργιάδη. Με την ανέγερση του, σήμανε την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας,

αποτελώντας και το ίδιο ένα σύμβολο της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής εξέλιξης της εποχής.

View this post on Instagram

A post shared by Hilton Athens (@hiltonathens)

View this post on Instagram

A post shared by Hilton Athens (@hiltonathens)

Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963, με τριήμερες εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν εκλεκτούς καλεσμένους ανά τον κόσμο, και αποτέλεσαν κάτι πρωτόγνωρο για την κοινωνική ζωή της πόλης. Στην τελετή παρέστη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της σειράς, Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι “Το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών είναι το ωραιότερο Χίλτον του κόσμου“. Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως αρχηγούς κρατών, καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς κύρους. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έως τον Άντονι Κουίν, αποτελούσε πάντα ένα σημείο αναφοράς του διεθνούς τζετ σετ, άλλα και των ίδιων των Αθηναίων.

View this post on Instagram

A post shared by Hilton Athens (@hiltonathens)

Γιατί κλείνει το Χίλτον;

Το κτίριο του Χίλτον θα ανακατασκευαστεί πλήρως από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε για να δημιουργηθεί το Conrad, με 280 δωμάτια και σουίτες, αλλά και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες. Όπως ανακοινώθηκε, «λόγω της έκτασης και της φύσης των εργασιών, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου, η οποία και θα παύσει στις 31 Ιανουαρίου 2022».

Το Conrad αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024.

Οι μισές από τις ιδιωτικές κατοικίες θα ονομάζονται «Conrad» και οι άλλες μισές «Waldorf Astoria Residences». Στις εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγαστούν και εμπορικοί χώροι, εστιατόρια και καφέ. Οι τιμές για τις κατοικίες δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κλείνει το Χίλτον μετά από 58 χρόνια- Πότε θα επιστρέψει ως Conrad; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα