Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μάχονται τα fake news του Spotify για τον κορονοϊό – Ποιες αλλαγές έρχονται στην πλατφόρμα;

11:31 31/1/2022 - Πηγή: iPop

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex έχουν γνωστοποιήσει τις «ανησυχίες» τους στο Spotify σχετικά με την παραπληροφόρηση όσον αφορά τον Covid, αλλά θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την πλατφόρμα.

Το ζευγάρι είπε ότι «δεσμεύτηκε να συνεχίσει» μια συμφωνία περιεχομένου αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων και θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στα αφεντικά του Spotify για αλλαγές.

Στα δικαστήρια ο πρίγκιπας Harry: Προσφεύγει εναντίον απόφασης την βρετανικής

Κυβέρνησης

Πρίγκιπας Harry και Meghan κατά του Spotify: Τι έχει συμβεί;

Κορυφαίοι καλλιτέχνες απέσυραν τραγούδια από την υπηρεσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεργασία της με τον Joe Rogan, έναν αμερικανό παρουασιαστή podcast που έχει πάρει συνεντεύξεις από αρνητές και συνομωσιολόγους για τα εμβόλια.

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Archewell των Sussexes προειδοποίησε για τον αντίκτυπο της «αχαλίνωτης παραπληροφόρησης».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Πρόσθεσε, επίσης: «Τον περασμένο Απρίλιο, οι συνιδρυτές μας άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες στους συνεργάτες μας στο Spotify για τις σημαντικές συνέπειες της παραπληροφόρησης για τον Covid-19 στην πλατφόρμα τους. Συνεχίσαμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο Spotify για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αλλαγές, με σκοπό να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης της δημόσιας υγείας. Αναμένουμε νεότερα από το Spotify και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μαζί».

Η Meghan Markle θυμάται το σκληρό παρελθόν της και με μία επιστολή στο Κογκρέσο μάχεται υπέρ των γονεϊκών δικαιωμάτων

Η Archewell Audio, η εταιρεία παραγωγής ήχου του Sussexes με έδρα την Καλιφόρνια, απαριθμεί μόνο ένα podcast στο Spotify, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Η μουσική του Young αφαιρείται από το Spotify αφού φέρεται να του πρόσφερε τελεσίγραφο να αφαιρέσει είτε το έργο του είτε το podcast Experience του Joe Rogan, του οποίου ανήκει το Spotify.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Μετά τις ανησυχίες σχετικά με τον Young, το Spotify δήλωσε ότι στόχευε να εξισορροπήσει «τόσο την ασφάλεια για τους ακροατές όσο και την ελευθερία για τους δημιουργούς» και είχε αφαιρέσει περισσότερα από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με τον Covid από την αρχή της πανδημίας.

Ο συνιδρυτής του Spotify, Daniel Ek, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο blog του: «Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα για να παρέχουμε ισορροπία και πρόσβαση σε ευρέως αποδεκτές πληροφορίες από τις ιατρικές και επιστημονικές κοινότητες που μας καθοδηγούν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου περίοδο».

Είπε ότι το Spotify δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει σαφέστερους κανόνες για τους δημιουργούς περιεχομένου και να υιοθετήσει μια «συμβουλή περιεχομένου» που θα εμφανίζεται πριν από οποιοδήποτε επεισόδιο podcast που περιλαμβάνει συζήτηση για τον Covid.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μάχονται τα fake news του Spotify για τον κορονοϊό – Ποιες αλλαγές έρχονται στην πλατφόρμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα