Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα στο Westminster – Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δε θα κάνει καμία δημόσια εμφάνιση;

12:03 15/9/2022 - Πηγή: iPop

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ αναχώρησε από τα Ανάκτορα του Buckingham την Τετάρτη 14/9, για το Westminster όπου και ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα. Το πλήθος μπορεί να αποχαιρετήσει τη μονάρχη και να αποτίσει φόρο τιμής στο πρόσωπό της μέχρι τη Δευτέρα 19/9, όταν θα γίνει και η κηδεία της.

Καθώς η άμαξα με την σορό της βασίλισσας απομακρυνόταν από το παλάτι, ο γιος της,

ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, τα αδέρφια του και οι γιοι του βάδιζαν πίσω από το φέρετρο, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα στεφάνι από λευκά τριαντάφυλλα και το στέμμα της ακουμπισμένο πάνω σε ένα μωβ βελούδινο μαξιλάρι.

Draped in the Royal Standard, Her Majesty The Queen's coffin is taken in Procession to Westminster Hall. pic.twitter.com/m19YFYQuWv

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 14, 2022 Βασίλισσα Ελισάβετ: Στιγμές από το λαϊκό προσκύνημα

Η στρατιωτική πομπή υπογράμμισε τις επτά δεκαετίες της Ελισάβετ ως αρχηγού του κράτους, καθώς η διαδικασία του εθνικού πένθους μετατοπίστηκε στις μεγάλες λεωφόρους και τα ιστορικά ορόσημα της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην αίθουσα του Westminster, όπου η βασίλισσα θα βρίσκεται μέχρι την κηδεία της, πλήθος κόσμου περνά για το τελευταίο αντίο, εμφανώς συγκινημένοι, με σκυμμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Remembering Her Majesty The Queen pic.twitter.com/8LWgJ2Spdh

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) September 14, 2022 «Επιχείρηση Μονόκερος»: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για το κοινό κατά το λαϊκό προσκύνημα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα. Εκτιμάται ότι πολλοί θα περιμένουν δεκάδες ώρες σε μια ουρά που μπορεί να εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 16 χιλιομέτρων.

Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα εμφανιστεί πουθενά;

Ο Βασιλιάς δε θα εμφανιστεί πουθενά σήμερα 15/9, καθώς πρόκειται να έχει μια ιδιωτική ημέρα περισυλλογής, ύστερα από μια σημαντική εβδομάδα με τις νέες υποχρεώσεις του μονάρχη.

Ο Κάρολος επέστρεψε στο σπίτι του στο Highgrove στο Gloucestershire και δεν αναμένεται να παραστεί σε καμία δημόσια εκδήλωση.

His Majesty The King and The Queen Consort attended a Service of Reflection for the life of HM Queen Elizabeth II at St Anne’s Cathedral, Belfast.

Dignitaries, representatives from civic society & the wider community across NI were among the congregation paying their respects. pic.twitter.com/hwvcVvpmud

— Northern Ireland Office (@NIOgov) September 13, 2022

Στον λεπτομερή προγραμματισμό για τον απόηχο του θανάτου της βασίλισσας, ο νέος μονάρχης χρειάζεται μία μέρα μακριά από τα δημόσια καθήκοντα. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον βασιλιά να πενθήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να προετοιμαστεί για το νέο του ρόλο και να λάβει τα κόκκινα κουτιά τα οποία περιλαμβάνουν τα κρατικά χαρτιά.

Ο πρίγκιπας William γίνεται ακόμα πλουσιότερος! Γιατί κληρονόμησε περιουσία περιουσία 685 ετών και αξίας 1 δισ. λιρών;

Ο νέος μονάρχης έχει βάλει τη δική του βαθιά προσωπική θλίψη στο πλάι, προκειμένου να επικεντρωθεί στα νέα του καθήκοντα, ταξιδεύοντας περισσότερα από 1.500 μίλια γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη του εβδομάδα στον θρόνο και πραγματοποιώντας αμέτρητες εκδηλώσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα στο Westminster – Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δε θα κάνει καμία δημόσια εμφάνιση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα