Επίδομα μητρότητας: Επεκτείνεται στον ιδιωτικό τομέα

11:25 15/9/2022 - Πηγή: iPop

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με την επέκταση της άδειας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος είπε πως η επέκταση του επιδόματος μητρότητας γίνεται από τους 6 μήνες στους 9 στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπε, το μέτρο, που αποσκοπεί στη στήριξη της οικογένειας και την εξίσωση του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, μπορεί να εφαρμοστεί και για τον πατέρα.

«Με σχέδιο, το επίδομα

μητρότητας επεκτείνεται στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 μήνες στους 9. Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί και για τον πατέρα και αποσκοπεί στη στήριξη της οικογένειας και στην εξίσωση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενες μητέρες που δικαιούνται μέχρι σήμερα ειδική άδεια προστασίας μητρότητας χρονικής διάρκειας έξι μηνών, θα δικαιούνται με τη νέα ρύθμιση άδεια 9 μηνών.  

Επίσης θα μπορούν να ζητήσουν ειδική άδεια για την ανατροφή του παιδιού τους από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προϋποθέσεις είναι:

Να είναι ασφαλισμένες στον ΕΦΚΑΝα απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση

Το δικαίωμα για τη χορήγηση της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ασκείται με αίτηση που υποβάλει η ίδια η δικαιούχος ή δι’ αντιπροσώπου στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΥΠΑ, εντός 60 ημερών από τη λήξη των ανωτέρω αδειών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επίδομα μητρότητας: Επεκτείνεται στον ιδιωτικό τομέα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα