Η Βασίλισσα Ελισάβετ στην μεγάλη και την μικρή οθόνη – Οι ηθοποιοί που την έχουν ενσαρκώσει

11:23 15/9/2022 - Πηγή: iPop

Η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Βρετανία και επιφέρει μια σειρά από αλλαγές στον θεσμό αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εμβληματική αλλά αμφιλεγόμενη προσωπικότητά της που βασίλεψε για 70 χρόνια δεν θα μπορούσε να μην εμπνεύσει και την 7η τέχνη, η οποία προσπάθησε πολλές φορές να προσεγγίσει τον χαρακτήρα της και να δώσει μια εικόνα για το πώς μπορεί να είναι στην καθημερινότητά της η καλά κρυμμένη πίσω από τον τίτλο της Βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι ηθοποιοί που την

υποδύθηκαν στην μικρή και την μεγάλη οθόνη και κατάφεραν ίσως να αποδώσουν κάποιες πτυχές του χαρακτήρες της. Αυτές είναι μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ενσαρκώσεις της σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

«Επιχείρηση Μονόκερος»: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για το κοινό κατά το λαϊκό προσκύνημαΟι ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί την Βασίλισσα Ελισάβετ σε τηλεόραση και κινηματογράφο

Helen Mirren, The Queen

Η Helen Mirren έδωσε μια από τις πιο αναγνωρισμένες ερμηνείες της Ελισάβετ Β’ στην ταινία “The Queen” το 2006. Η ταινία απέσπασε την αποδοχή των κριτικών και χάρισε στη Mirren το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ίδια η βασίλισσα επαίνεσε την ερμηνεία της Μίρεν και την κάλεσε σε δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Mirren είχε κερδίσει στο παρελθόν ένα βραβείο Tony για την ερμηνεία της ως Βασίλισσα στη σκηνική προσαρμογή “The Audience”.

Jane Alexander, William & Catherine: A Royal Romance

Η βραβευμένη με Emmy και Tony ηθοποιός Jane Alexander πρωταγωνίστησε ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στην ταινία του 2011 που φτιάχτηκε για την τηλεόραση με τίτλο “William & Catherine: A Royal Romance”, η οποία σκιαγράφησε το ειδύλλιο μεταξύ του πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

Emma Thompson, Walking the Dog

Η Emma Thompson υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο τηλεοπτικό δράμα Walking the Dogs. Η τηλεοπτική ταινία του 2012 εξιστορεί τη διάρρηξη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που σχεδίασε ο Μάικλ Φάγκαν το 1982, όταν και εισέβαλε στο παλάτι κατορθώνοντας να φτάσει στο υπνοδωμάτιο της βασίλισσας ενώ εκείνη κοιμόταν.

«Playhouse Presents: Walking the Dogs»: Emma Thomson

Sarah Gadon, A Royal Night Out

Αυτή η ανεξάρτητη κωμωδία του 2015 είναι μια ιστορία φαντασίας για την έφηβη Elizabeth (Gadon) και την αδερφής της Margaret (Bel Powley) που δραπετεύουν από τους βασιλικούς φρουρούς τους την Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη το 1945 και γνωρίζουν τους ντόπιους.

Stella Gonet, Spencer

Η Stella Gonet έπαιξε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μεγάλη οθόνη στο “Spencer” του Pablo Larraín, μια ταινία για την πριγκίπισσα Diana και πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart. H ιστορία διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα στο Sandringham το 1991 και πραγματεύεται την ψυχολογική κατάρρευση της πριγκίπισσας Diana κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την Βασιλική Οικογένεια.

Freya Wilson, The King’s Speech

Το “The King’s Speech” επικεντρώνεται στον πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, τον μελλοντικό Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Colin Firth, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ομιλίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τον Colin Firth Α’ Ανδρικού Ρόλου, τον Tom Hooper ως Σκηνοθεσία και τον David Seidler για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο. Η ταινία έλαβε συνολικά 12 υποψηφιότητες.

Claire Foy, The Crown

Η πρώτη ηθοποιός που ενσάρκωσε τη βασίλισσα στη σειρά του Netflix “The Crown”, η Claire Foy κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών για την αποτύπωση της ανόδου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ως μονάρχη. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2016, με τον Foy να υποδύεται τη βασίλισσα για τις δύο πρώτες σεζόν.

Olivia Colman, The Crown

Η βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman πρωταγωνίστησε ως βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τις σεζόν 3 και 4 του “The Crown”, κερδίζοντας ένα βραβείο Emmy και ένα βραβείο Globen Globe για τον ρόλο της ως Βασίλισσα της Αγγλίας.

Imelda Staunton, The Crown

Η Imelda Staunton πρωταγωνιστεί ως βασίλισσα Ελισάβετ για την πέμπτη και έκτη σεζόν του The Crown, μαζί με τους νέους συναδέλφους του καστ, Jonathan Pryce ως Πρίγκιπας Φίλιππος, Lesley Manville ως Πριγκίπισσα Margaret, Dominic West ως Πρίγκιπας Κάρολος και Elizabeth Debicki ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι δύο τελευταίες σεζόν θα διαδραματίζονται από τη δεκαετία του 1990 έως το 2003.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Βασίλισσα Ελισάβετ στην μεγάλη και την μικρή οθόνη – Οι ηθοποιοί που την έχουν ενσαρκώσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα