Τρέξιμο στην παραλία: Όσα πρέπει να προσέξεις!

17:33 19/8/2020 - Πηγή: iPop

Είναι Καλοκαίρι, στο γυμναστήριο πια δεν πηγαίνεις και ψάχνεις τον καλύτερο τρόπο για να γυμναστείς. Σκέφτηκες να αρχίσεις το τρέξιμο στην παραλία για κρατηθείς σε φόρμα αφού για τουλάχιστον 2 εβδομάδες δεν πρόκειται να πας γυμναστήριο! Καλή ιδέα, ξέρεις όμως τι πρέπει να προσέξεις; 

Μπορεί να νομίζεις πως είναι απλό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Το τρέξιμο στην άμμο μπορεί να κουράσει και να τραυματίσει τα πόδια σου αντί να τα γυμνάσει, ενώ αν δεν προσέχεις κάποιες λεπτομέρειες δε θα σου βγει σε καλό αυτή η ιδέα.

Όσα πρέπει να θυμάσαι για το τρέξιμο στην παραλία

Το τρέξιμο στην άμμο, ειδικά στην στεγνή άμμο, είναι πιο δύσκολο από το τρέξιμο στο πεζοδρόμιο, οπότε αν δεν είσαι δεινός δρομέας, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις σιγά σιγά και να αφήσεις τον μαραθώνιο για την επόμενη χρονιά! Αν πάλι δεν έχεις ξανατρέξει ποτέ σε παραλία, ξεκίνα από υγρή άμμο με μικρά διαλείμματα των 2-3 λεπτών.

Προσπάθησε να τρέχεις σε επίπεδο έδαφος, αν η παραλία έχει κλίση καλό θα ήταν αν βρεις το πιο επίπεδο σημείο της και να ξεκινήσεις από εκεί για να γλιτώσεις τραυματισμούς στα γόνατα και στους αστραγάλους.
Μην ανεβάσεις τους ρυθμούς, όπως έκανες στην άσφαλτο! Είπαμε πως είναι πολύ πιο δύσκολο και δεν υπάρχει λόγος να κουράσεις το σώμα σου!

Αν τρέχεις στην παραλία σημαίνει πως θα σε χτυπάει ο ήλιος, έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό!

Tips για τη σωστή γυμναστική στη ζέστη με ασφάλεια!

Μην τρέχεις ξυπόλυτος! Έχεις συνηθίσει να έχεις κλεισμένο το πόδι σου σ’ ένα παπούτσι, με αποτέλεσμα το δέρμα στο πέλμα σου να είναι πιο μαλακό και να υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για κάποιο τραυματισμό! Επίσης σπασμένα γυαλιά, πέτρες και ξύλα δεν είναι σύμμαχοι σου, οπότε πάρε ένα καλό ζευγάρι για τρέξιμο στη παραλία και ξεκίνα!

Μην ξεχνάς το αντηλιακό, ότι θα βρίσκεσαι σε συνεχή κίνηση δεν σημαίνει πως ο ήλιος δεν θα σε κάψει! Βάλε αντηλιακό σώματος και προσώπου και φόρα και ένα καπέλο!

Διάβασε ακόμα:

3 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις γυμναστική στην παραλία!

Photos: Pexels

Το άρθρο Τρέξιμο στην παραλία: Όσα πρέπει να προσέξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα